Liberalii şi democrat-liberalii hunedoreni, împreună, indiferent cum

  Sorina Popa

Democrat-liberalii au votat ieri, la Colegiul Director al partidului, în unanimitate, pentru fuziunea PDL cu PNL. Cele două partide doresc ca fuziunea să se realizeze rapid, iar desemnarea candidatului unic la preşedinţie să se facă până cel târziu la 1 august, au anunţat, ieri, Klaus Iohannis şi Vasile Blaga, după întâlnirea reprezentanţilor celor două formaţiuni politice.

Discuţie scurtă dar eficientă
„A fost o discuţie scurtă şi foarte bună, am reconfirmat împreună că dorim o fuziune a partidelor noastre, dorim o fuziune între PNL şi PDL, cât de repede va fi posibil acest lucru“, a declarat Iohannis. El a precizat că au fost convenite „comisii mixte de lucru“ ale celor două partide, care să lucreze pe anumite domenii în perspectiva fuziunii. “Cred că acest început în forţă arată determinarea noastră de a merge înainte pe această cale. Doar ca să nu uităm, vreau să reiau ideea cu candidat comun. A durat câteva secunde discuţia şi toată lumea a reconfirmat că noi, şi credem şi partidele noastre, doresc un candidat comun pentru prezidenţiale. Asta în cazul puţin probabil că nu reuşim fuziunea mai repede decât se pune discuţia cu candidatul la prezidenţiale“, a afirmat Iohannis.
De asemenea, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că, începând de ieri, grupurile parlamentare ale PNL şi PDL lucrează împreună. “Vom lucra în comisii paritare, cea mai importantă de departe sarcină revine comisiei care să lucreze la Proiectul pentru România. Până la urmă, aici ne interesează alegerile prezidenţiale foarte mult, este adevărat, vom avea un singur candidat. Dar ne interesează un proiect pentru România cu care să-i convingem pe români, nu numai la alegerile prezidenţiale, dar şi în viitoarele alegeri locale şi generale şi mai ales să construim o dreaptă unită“, a declarat Blaga. Pe de altă parte, Iohannis a afirmat ieri că, dacă i se va cere, este dispus să candideze la preşedinţie.

Noile majorităţi indiferent de fuziune sau alianţă
Liderul PDL Hunedoara, Dorin Gligor (foto stânga) a afirmat că e importantă creearea unei noi grupări politice pe eşichierul de dreapta. „Este necesar acest lucru. Important este ca noul partid să dea un candidat pentru ţară şi un proiect pentru popor, nu doar pentru politicieni”, susţine Dorin Gligor, preşedintele organizaţiei judeţene Hunedoara a PDL.
La rândul său, Tiberiu Balint (foto dreapta), vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PNL, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că s-a votat pentru o fuziune a PNL cu PDL. „Urmează să avem consultări cu colegii din organizaţiile noastre. Cred că partidele de dreapta trebuie să se coalizeze ca să ţină piept partidului stat. Vom face noi majorităţi în consiliile locale şi consiliul judeţean. Acest lucru nu are legătură cu fuziunea dintre cele două partide. Indiferent dacă fuzionăm sau facem o alianţă, majorităţile le refacem cu PDL. Vom desemna o comisie tehnică, formată din patru persoane, două de la PNL Hunedoara şi două de la PDL Hunedoara, pentru a pune în practică noile majorităţi”, a declarat vicepreşedintele PNL Hunedoara.

2 comentarii la „Liberalii şi democrat-liberalii hunedoreni, împreună, indiferent cum”

  1. PD-L a distrus Romania ,au taiat pensiile si salariile si-au batut joc de oameni ,pentru ca Basescu si Udrea sa isi ia mosie la Nana, iar PNl a furat prin ASF unde sef era liberalul Dan Radu Rusanu care lua 70000 de euro salariul pe luna, din banii pensionarilor si a celor cu salariul minim pe economie capusele liberale lua zeci de mii de euro salarii ,bine ca va uniti ,veti ajunge ca taranisti

  2. PSD a distrus Romania, a bagat 35 de noi taxe si impozite in ultimii doi ani. Unde e milionul de locuri de munca promis? Unde sunt autostrazile pe care Sova le arata cu pixul in studiourile Antena 3? Resemnati-va dragi alegatori ai PSD, ati luat iarasi teapa.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.