Liberalii hunedoreni merg pe mâna lui Ţîmpău

Sorina Popa

Bogdan Ţîmpău (foto) a reuşit, ieri, în şedinţa Biroului Permanent al PNL Hunedoara să obţină un vot de încredere de la membrii Biroului Permanent Judeţean, deşi mai mulţi primari s-au arătat nemulţumiţi de faptul că deputatul se află în fruntea filialei.

Este oarece debusolare în organizaţie
Se ştie că organizaţia judeţeană Hunedoara a PNL se află într-un proces de reaşezare a puterilor, după ce liderul acesteia, Mircea Moloţ, dar şi Tiberiu Balint, preşedintele PNL Deva şi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene, au primit o lovitură devastatoare, fiind în prezent în arest la domiciliu, acuzaţi de fapte de corupţie. Fără cei doi şefi care conduceau cu mână forte organizaţia, liberalii hunedoreni s-au trezit pe de-o parte descoperiţi, iar pe de altă parte, unii dintre ei, profitând de situaţie, încearcă să tragă spuza pe turta lor, în speranţa că vor prelua frâiele organizaţiei judeţene a PNL. Însă, ieri, speranţele acestora se pare că au fost spulberate, după ce deputatul Bogdan Ţîmpău, care asigură interimatul la conducerea filialei judeţene, a primit votul de încredere al colegilor săi din Biroul Permanent Judeţean. Scorul a fost 21 de voturi pentru rămânerea lui Ţîmpău la conducerea organizaţiei, şapte împotrivă şi trei voturi nule. Considerat omul lui Moloţ, deputatul Bogdan Ţîmpău a reuşit să convingă Biroul Permanent Judeţean al PNL să-i acorde încrederea în continuare.

„Am cerut un vot de încredere”
„Am cerut vot de încredere de la colegi, deoarece în această perioadă au existat diferite luări de poziţii care puneau la îndoială legitimitatea acestui interimat. Pe mine mă interesează părerea colegilor din judeţ. Fără sprijinul lor nu aş fi acceptat să fiu interimar la conducerea PNL Hunedoara. Vreau să asigur unitatea şi coerenţa organizaţiei judeţene. De 14 ani sunt membru al PNL, aici am crescut din punct de vedere politic. Vreau să menţin organizaţia puternică”, a declarat deputatul Bogdan Ţîmpău pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

Vor ca Balint să revină asupra deciziei
Tot în şedinţa de ieri s-a cerut votul Biroului Permanent Judeţean, pentru a-i solicita lui Tiberiu Balint să demisioneze, totuşi, din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, după ce acesta a revenit asupra deciziei. Nu s-a reuşit însă să se obţină un asemenea vot, deoarece mai puţin de jumătate din membrii prezenţi la şedinţă au votat în favoarea acestei solicitări. Ideea este că, dacă Balint nu revine la demisia din postul de vicepreşedinte al CJ Hunedoara, consilierul judeţean Vetuţa Stănescu nu poate fi votată ca vicepreşedinte în locul lui, aşa cum s-a hotărât de către conducerea liberală a judeţului.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Felicitari si succes Bogdan Timpau. Sper sa redevii cel care ai foast la inceputul primului mandat. Un tanar cu mult bun simt , sa nu ramai cel din al doilea mandat tafnos, cu ifose si tucalarul lui Purcel.

  • Felicitari spunem si noi domnului Bogdan. Si indifferent cine I-a fost "nas in PNL", un tanar are si el dreptul la prezumtia de ... "nevinovatie", pana la probe contrarii.
    Desi eu cred ca va trebui sa ia taurul de coarne si sa inceapa sa desparta putin administrativul de politica.
    Toate partidele ar trebui sa faca acest lucru, cel putin pentru doua lucruri:
    1. Cine va fi acuzat de hotie nu se va mai putea ascunde in spatele ciresului numit politica.
    2. Reculul asupra functiei de presedinte va veni din argument (politic), si nu din presiune (forta banului).
    Mai credem ca dl Timpau va trebui sa analizeze "dosarul" fiecarei organizatii, sa vorbeasca cu fiecare presedinte de organizatie si apoi cu fiecare primar. Acestia primarii cred ca s-au nascut primary, si asa vor sa ramana. Bogdan va trebui sa improspateze conducerile.
    Altfel, domnule Timpau, primarii au fete cameleonice, dezi va pupa azi pe gura (si promit si-n alte parti), uitati-va la mainile lor. Pe langa faptul ca tin strans fiecare in mana cate in cutit - marca Brutus, (inca plin de sange), nu au sa ezite sa-l foloseasca.
    Ca sfat, poate-l cititi, poate-l primiti si sper sa-l utilizati:
    Consiliati-va cu acei presedinti sau tineri, fara functii si care nu au cerut si nu cer nimic, acestia au verticalitatea de a va spune si ce nu va place la un moment dat. Desi pare utopic, sa stiti ca ei exista, cautatii. Iar daca inca nu-s membrii PNL (inca) faceti tot ce puteti sa nu-I ratati.
    In politica sunt sau pot veni, oameni carora inca nu li s-a dat sansa sa arate ce pot. Vorbesc de politica judeteana domnule Timpau.
    Si, aveti de grija, domnul Molot a nascut si intretinut o creeatura monstruoasa, construita din "fosti", si care nu mai asculta, si nu-I mai intereseaza soarta PNL(asta daca I-a interest vreodata). Pe multi dintre ei ii cunoasteti. Va avertizez, sunt periculosi.
    Dar, sa nu anticipam, inca o data felicitari, si succes !

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago