Liberalii deveni spun cã sunt puşi pe fapte mari

Liberalii deveni vor să se ţină de cuvânt şi să se achite de promisiunile pe care le-au făcut în campaniile electorale de anul trecut. Astfel, liderul PNL Deva, Tiberiu Balint, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că grupul de consilieri locali deveni a propus mai multe măsuri fiscale, sociale şi de investiţii, care să fie cuprinse în bugetul pentru acest an de către primăria reşedinţei de judeţ.

Mai multe tichete de transport pentru pensionari

„Este vorba de măsuri care deja sunt puse în aplicare, ca de exemplu, impozitul pe clădiri al persoanelor fizice, care a scăzut cu 4 la sută anul acesta, taxa de eliberare a autorizaţiilor de funcţionare, care s-a redus cu 33 la sută faţă de 2012 şi taxa pentru închirierea domeniului public, redusă şi ea cu 50 la sută. Mai sunt alte măsuri, cum ar fi  creşterea plafonului de pensie de la 800 de lei la 1.000 de lei pentru acordarea de tichete de transport gratuit către pensionari, creşterea numărului de tichete gratuite acordate pensionarilor de la 14 la 20, pentru transportul local, reabilitarea termică, modernizarea instalaţiilor electrice şi reabilitarea acoperişurilor Şcoala Andrei Şaguna, Şcoala Andrei Mureşanu şi la Şcoala generală nr. 6”,  a declarat Tiberiu Balint, preşedintele PNL Deva.

Teren de sport la Bârcea Mică

Grupul aleşilor PNL din Consiliul Local Deva a mai propus şi modernizarea Căminului Cultural din Cristur, realizarea unui cămin cultural la Bârcea Mică, construcţia unui cămin cultural la Archia, dar şi a unui teren de sport la Bârcea Mică, extinderea reţelei de apă şi canalizare în Sântuhalm şi în cartierele Viile Noi, Zăvoi, prelungirile Vulcan şi Avram Iancu.
Pentru devenii care locuiesc în cartierul Viile Noi, se anunţă vremuri bune, pentru că Balint a declarat că în scurt timp vor demara lucrările de introducere a reţelei de  apă de acolo, pe străzile unde nu s-a făcut acest lucru. „Avem fonduri europene pentru această investiţie. În martie, vor începe lucrările şi sperăm că ele vor fi finalizate anul viitor, în toamnă”, a adăugat liderul liberalilor deveni. (S. Popa)

MesagerulHunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

13 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

13 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

13 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

13 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

13 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

13 ore ago