Lewis Hamilton a câştigat în Bahrain

Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes) a câştigat Marele Premiu al Bahrainului, prima cursă a Campionatului Mondial de For­mula 1 ediţia 2021, desfăşurată duminică în nocturnă pe circuitul de la Sakhir.
Lewis Hamilton (36 ani), care a cucerit anul trecut al şaptelea său titlu mondial, ega­lându-l pe legendarul Michael Schumacher, l-a devansat cu mai puţin de o secundă pe olandezul Max Verstappen (Red Bull), clasat pe locul secund, după ce a luat startul din pole position.
Locul al treilea a fost ocupat de finlandezul Valtteri Bottas, coechipierul lui Hamilton la Mercedes, care a încheiat cursa la peste 37 de secunde de învingător.
Organizatorii Marelui Premiu al Bahrai­nu­lui au permis accesul în tribune persoanelor vaccinate, precum şi celor care s-au recuperat după infectarea cu Covid-19.
Înaintea startului cursei, Lewis Hamilton, sin­gurul pilot de culoare din Formula 1, şi-a făcut apariţia îmbrăcat într-un tricou de culoare neagră, pe care scria „Acţiunile vor­besc mai tare decât cuvintele” şi a pus un ge­nunchi pe pistă, continuându-şi astfel ac­ţiunile din sezonul trecut împotriva discri­mi­nării rasiale.
Spaniolul Fernando Alonso (39 ani), dublu campion mondial de Formula 1, revenit în acest sezon în Marele Circ după o absenţă de doi ani, a fost nevoit să abandoneze în cel de-al 34-lea tur, din cauza unei probleme la frânele monopostului său Alpine.
Următoarea cursă a sezonului din Mon­di­a­lul de Formula 1, Marele Premiu al regiunii Emilia Romagna, va avea loc pe 18 aprilie la Imola (Italia).

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.