Categories: Comunitate

Lenea-i cucoană mare, la unii asistaţi social

Maximilian Gânju

De la începutul lunii august, toţi beneficiarii mesei calde oferite de către cantina de ajutor social din Petroşani, apţi de muncă, sunt nevoiţi să lucreze în folosul comunităţii.
După ce au fost anunţaţi despre noua obligaţie, cinci dintre cele 59 de persoane aflate în această situaţie au anunţat că renunţă la hrană. Alte opt nu s-au prezentat la sediul serviciului local de asistenţă socială, astfel că se vor afla  pe lista celor care au renunţat la hrană.
„Printr-o hotărâre de consiliu local a fost aprobată o nouă metodologie privind acordarea porţiilor de hrană, aceasta fiind legată de obligativitatea efectuării unor activităţi gospodăreşti de către beneficiarii serviciilor oferite de către Cantina de Ajutor Social. În luna iulie i-am anunţat pe toţi cei apţi de muncă despre obligaţia de a presta o activitate în folosul comunităţii, pentru a primi mâncare. Unii dintre ei ne-au anunţat, în scris, că renunţă la mâncare. Alţii nu s-au prezentat pentru a-şi preciza poziţia vis-a-vis de obligaţia de a presta muncă în folosul obştei. Toţi aceştia, cu începere de la data de 1 august, nu mai primesc hrană caldă. La finele lunii august vom trage linie şi vom decide cine va mai primi mâncare caldă şi în luna septembrie. Asta, pentru că administraţia locală nu-şi doreşte să mai încurajeze lipsa poftei de muncă”, a precizat Cristina Mraz, directorul Serviciului Public Local de Asistenţă Socială Petroşani.
Cu noua lege locală, pentru a obţine o porţie de hrană, beneficiarul acesteia este nevoit să muncească 18 ore pe lună. În luna iulie, de ajutorul de hrană oferit de către reprezentanţii primăriei au beneficiat 149 de persoane, provenite din 79 de familii, majoritatea domiciliate în blocul de locuinţe sociale amplasat în cartierul Colonie.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

15 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

15 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

15 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

15 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

15 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

15 ore ago