Categories: Actualitate

Laurenţiu Nistor: Ne concentrăm pe continuarea investiţiilor în sănătate, pentru ca pacienţii să beneficieze de tot confortul

Ieri, în ședința extraordinară a Consiliului Județean Hunedoara a fost aprobat pro­iectul de hotărâre care conține documen­tația tehnico-economică (faza SF) și indicatorii tehnico-economici pentru mon­tarea unui ascensor de persoane la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Deva.

Număr insuficient de paturi
„Practic, am intrat în etapa a II-a de elabo­rare a documentațiilor necesare pentru ca acest obiectiv de investiții să poată fi realizat. Secția Boli Infecțioase funcționea­ză într-un spațiu independent, un pavilion aflat în curtea spitalului, și este compusă din parter și etaj. Este știut faptul că situația epidemiol­ogică din ultimii doi ani a crescut presiunea pe această secție și, în conti­nuare, adresa­bilitatea pacienților rămâne una ridicată. Din acest motiv, dar și pentru siguranța transportului cu targa la etajul clădirii a pacienților aflați în stare gravă, am decis construirea unui lift cu o sarcină nomi­nală de 1.600 kg. Ascen­sorul se va realiza pe o structură independentă, legată articu­lat de clădirea secției. Investiția este esti­mată la circa 720.000 de lei, iar durata de realizare va fi de 4 luni.
În etapa a II-a ne aflăm și cu proiectul care prevede ((Construire clădire Centru de Radio­terapie și Secție Oncologie)) la SJU Deva. Potrivit studiului de fezabilitate pe care l-am adoptat, ne propunem construi­rea unui corp de clădire cu demisol, parter și două etaje. În clădire, pe lângă Centrul de Radioterapie care va fi amenajat la demisol, centrul de chimioterapie și saloanele pentru spitalizarea de zi de la parter, la cele două etaje va funcționa noua Secție Oncologie, dotată cu 45 de paturi. În prezent, secția se află într-un spațiu pavilionar, fiind dotată cu un număr insuficient de paturi. Tot aici este și centrul de chimioterapie, iar în lipsa unui centru de radioterapie, pacienții de la Deva sunt nevoiți să meargă pentru tratament în alte unități din țară. Valoarea totală a in­ves­tiției este estimată la peste 42,5 milioane de lei”, a spus Laurențiu Nistor (foto), preșe­dintele CJ Hunedoara.

Să salveze tot mai multe vieți
„Tot astăzi (n.r.-ieri), am aprobat un proiect care prevede apartamentarea construcției ((Garaj)) din Deva care aparține domeniului public al județului Hunedoara, în prezent aflată în folosința gratuită a Serviciului Jude­țean de Ambulanță (SAJ) Hunedoara. Odată spațiul recompartimentat, aici va putea funcționa o farmacie de incintă cu circuit închis, fără de care SAJ Hunedoara nu-și va mai putea desfășura activitatea la para­metri optimi. Am considerat că este de datoria noastră să întindem o mână de ajutor Serviciului Județean de Am­bu­­lanță, pentru ca activitatea aces­tuia să nu fie perturbată și uni­tatea să primească toată avizele de funcționare necesare pentru a-și îndeplini menirea, aceea de a salva cât mai multe vieți.
Le mulțumesc consilierilor jude­țeni pen­tru susținerea acordată acestor trei proiec­te importante pentru comunitatea hu­ne­dorea­nă”, a adăugat șeful CJ Hunedoara.

 

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Concentrati-va și pe eliminarea mitei!
    Ați dat salarii doctorilor!acum e momentul sa eliminați mita!
    E simplu,doar sa vreți!

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Ies la lumină toate afacerile necurate pe care un edil, uitat pe funcție, s-a dat…

9 ore ago

Bulina albă

Artur Găman, directorul general al INSEMEX Petroșani Pentru că a decis reluarea organizării unei competiții…

9 ore ago

Bulina neagră

Alin C., din Petroșani Pentru că este judecat pentru distrugere și instigare, după ce a…

9 ore ago

Ce se mai poate face pentru salvarea Termocentralei Paroşeni

Adriana Năstase Ieri, în Valea Jiului, au venit membrii Comisiei Economice din Senat care, îm­preună…

9 ore ago

Judecat pentru tentativa de omor de la barăcile sociale din Orăştie

Victima agresiunii se afla pe o canapea și a fost luată prin surprin­dere în momentul…

9 ore ago

S-au luat la bătaie pe bulevard

O elevă din Hunedoara a fost bătută, pe bulevardul Rusca din mu­ni­­cipiu. Poliția a fost…

9 ore ago