Lansări de noi volume şi invitaţi de marcã la Salonul Hunedorean al Cărţii

07-mihaela-bilic-5Magdalena Şerban

În perioada 19 – 22 octombrie, s-a desfăşurat cea de-a XVII-a ediţie a tradiţionalului Salon Hunedorean al Cărţii, eveniment organizat de Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu”. În incinta Deva Mall, au fost găzduite standurile a nu mai puţin de 107 edituri din ţară şi străinătate şi au avut loc mai multe lansări.

Cea mai mare ediţie de până acum
Deschiderea Salonului Hunedorean al Cărţii a început cu lansarea volumului aniversar „Biblioteca Judeţeană Ovid Densusianu Hunedoara-Deva, 65 de file de viaţă”.
„În acest an, biblioteca noastră împlineşte 65 de ani de existenţă. Sigur, nu are vârsta unor venerabile biblioteci din România, vechi de peste un secol şi jumătate. Cu toate acestea, a reuşit să devină o instituţie de referinţă printre bibliotecile publice româneşti. Cu prilejul aniversării, a fost alcătuit, prin truda unor bibliotecari din mai multe generaţii, un volum special, care prezintă istoricul bibliotecii, activitatea de-a lungul anilor în cadrul serviciilor oferite, reflectă legăturile cu comunitatea locală şi, nu în ultimul rând, cuprinde cuvinte calde de recunoştinţă din partea unor prieteni dragi”, a precizat managerul Bibliotecii Judeţene, Sebastian Bara.

Poveşti despre vrăjitoare, spuse de  Adina Rosetti
Pe de altă parte, din seria evenimentelor organizate de Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” şi Curtea Veche Publishing, a făcut parte un moment cultural dedicat cu precădere copiilor: lansare de carte & atelier de povestit. Sub acest generic, scriitoarea Adina Rosetti şi-a prezentat şi lansat volumul pentru copii „De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?… şi alte 10 întrebări fantastice”.

Nicu Alifantis, CD şi o FaceCarte
De departe una dintre cele mai aşteptate acţiuni a fost lansarea celui mai recent CD al artistului Nicu Alifantis, intitulat „Madame Mon Amour. Cântece de iubire”, precum şi a volumului „FaceCarte”.
În mijlocul unui public numeros, cântăreţul şi-a prezentat noul CD ce cuprinde 15 melodii devenite şlagăre, compuse pe versurile unor mari poeţi. Cartea pe care a lansat-o la Salon poartă titlul foarte inspirat „FaceCarte”, fiind un fel de parafrază în limba română a sintagmei FaceBook. Ea adună postările pe această reţea de socializare ale lui Nicu Alifantis, postări care exprimă bucuria comunicării, a împărtăşirii gândurilor şi impresiilor despre o multitudine de subiecte, începând cu amintiri şi terminând cu vorbe de preţuire despre mari personalităţi ale vieţii noastre culturale.

Despre nutriţie, cu Mihaela Bilic
Tot în asociere cu Curtea Veche Publishing, Biblioteca Judeţeană a organizat o întâlnire cu renumitul medic nutriţionist Mihaela Bilic care, cu acest prilej, şi-a lansat volumul „ABC de nutriţie”, prima carte pentru copii scrisă de un medic nutriţionist din România.

Nicolae Gavrea  şi Jurnalul său olimpic
Tot în săptămâna trecută, şi-a lansat cartea sa „Rio 2016 – Jurnal olimpic”, colegul nostru, gazetarul devean Nicolae Gavrea. Lansarea a avut loc la Galeriile de artă Forma din municipiul reşedinţă de judeţ, în prezenţa a numeroşi colegi, a unor oameni de sport din judeţ, a altor persoane. Printre invitaţii care l-au susţinut pe autor la acest eveniment s-au numărat jurnaliştii Doru Dinu Glăvan, preşedintele Uniunii Ziariştilor profesionişti din România şi cunoscutul ziarist sportiv Aurel Raţiu, de la Radio Tg. Mureş.
Toţi cei care şi-au adus sub lupa hunedorenilor noile apariţii le-au oferit acestora câte o sesiune de autografe.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.