Categories: Comunitate

La Veţel, satul şi capela

Magdalena Şerban

Cu eforturi financiare susţinute din bugetul local, mulţi primari hunedoreni au considerat că este timpul să ridice capele pentru comunitatea pe care o reprezintă. La Veţel, cinci sate vor beneficia de câte un astfel de lăcaş.
„Capelele din Leşnic şi Veţel sunt finalizate în proporţie de 90 la sută şi sunt administrate de Parohiile Ortodoxe de aici. Neavând teren în proprietatea primăriei, acesta a fost pus la dispoziţie de cele două parohii, noi asigurând finanţarea construcţiilor. Capela din satul Herepeia este finalizată, iar lucrările de la cea din Vulcez sunt pe la jumătatea execuţiei. Nu am început încă, ridicarea capelei din Mintia. Am avut câteva probleme cu terenul, dar în final şi pe aceea o vom construi”, afirmă Ioan Henţiu (foto), primarul comunei Veţel. Acesta mai spune că în cazul capelelor construite integral din bugetul local şi administrate de primărie, acestea vor fi puse la dispoziţia tuturor cetăţenilor comunei, indiferent de confesiunea religioasă. În ceea ce priveşte celelalte două, adică lăcaşurile din Leşnic şi Veţel, aflate în administrarea parohiilor de aici, se speră că va fi la fel. „Cred că nu vor fi probleme, fiind construite, în cea mai mare parte, tot din contribuţia localnicilor care au plătit taxe şi impozite la bugetul comunei. Mi-aş dori să se înţeleagă, fără a ţine cont de religie, pentru că sunt cetăţeni ai aceloraşi sate şi aşa este bine”, mai spune primarul din Veţel.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • smecher primarul asta, tine o draguta care il alimenteaza bine cu proiecte si bani de la zonele miniere. bravo dom primar!

Recent Posts

Bulina albă

Vasile Dîncu, senator PSD Pentru că a primit Titlu de Cetățean de Onoare al municipiului…

21 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii ăștia tare isteți că o duduie, șefă pe la o agenție de la…

21 de ore ago

Bulina neagră

Claudiu V., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic și…

21 de ore ago

„Săracii” preoți, ce salarii mici au! Grila de salarizare a preoţilor, în funcţie de studii şi încadrare

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a cerut creşterea salariului per­so­na­lului neclerical la nivelul salariului minim…

21 de ore ago

Escrocheria „Mă auziți acum?”: motivul pentru care este important să nu răspunzi cu „DA”

În era digitală actuală, în care sun­tem profund interconectați prin In­ter­net, escrocheriile telefonice ră­mân o…

21 de ore ago

Căutări reluate în cazul persoanei dispărute în lacul Sântămăria Orlea. Apa are 19 metri adâncime

Scafandrii au reluat, ieri, căutările în cazul persoanei date dispărută în lacul ba­rajului de acumulare…

21 de ore ago