Categories: Comunitate

La Vaţa de Jos, investiţiile merg înainte

Magdalena Şerban

Primarii judeţului trag tare în 2012, pentru a-şi duce la bun sfârşit lucrările derulate în timpul mandatului. Unii şi-au făcut planuri pentru încă o candidatură, alţii se mai gândesc. Cert este că la trasul liniei, vor să ţină fruntea sus în faţa comunităţii. La fel se întâmplă şi cu primarul din Vaţa de Jos, Milu Folescu (foto), edilul care s-a zbătut ca investiţiile să nu lipsească din agenda sa de prim gospodar al obştii.

Infrastructură pentru dezvoltare
Drumurile, indiferent de natura lor (comunale, judeţene sau naţionale) ar trebui să fie practicabile sută la sută, este de părere Milu Folescu. Aşa că pentru cele din comuna Vaţa de Jos, a luat măsuri. „Am depus în 2011, un proiect la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru modernizarea a 14 km de drum. Este vorba de DC 172 (4 km) şi DC 173 (10 km). A fost aprobat pentru finanţare şi a avut loc licitaţia. Din luna aprilie, preconizăm că vor începe lucrările. Din bugetul local, vrem să asfaltăm drumurile din satele Ociu, Vaţa de Sus, Târnava, Brotuna, Ocişor şi Birtin. Vom mai avea de făcut reparaţii la alte drumuri deteriorate, dar prin balastare şi finalizarea noului pod de la şcoala din Prăvăleni, lucrare efectuată cu bani de la bugetul local. Sunt câteva proiecte care era necesar să fie demarate, pentru că fie nu au existat modernizări, iar situaţia o impunea, fie s-au înregistrat deteriorări cauzate de trecerea timpului sau a traficului intens. Le vom rezolva, pas cu pas”, a subliniat primarul din Vaţa de Jos.

Nici foarte bine, dar nici rău
Cu toate bătăile de cap, uneori, multe supărări şi alergătură cât pentru o viaţă de om, Milu Folescu are şi mulţumiri şi speranţe. „Pentru apă şi canalizare, am depus două proiecte, tot la MDRT. Primul vizează aducţiunea cu apă de la peştera Prihodişte (izvorul de aici am dorit să fie o sursă de alimentare cu apă pentru locuitorii din satele Vaţa de Jos, Vaţa de Sus, Prihodişte şi Basarabasa) şi celălalt, o nouă staţie de epurare, una modernă, pentru Vaţa de Jos. Avem o staţie, dar e primitivă şi nu face faţă aşa cum ar trebui. În satul Prăvăleni, a fost executată lucrarea la reţeaua cu apă, în proporţie de 90 la sută, urmează doar să o finalizăm. Avem multe în lucru, dar le realizăm organizat, pe etape. Dacă ar fi bani foarte mulţi, le-am face toate deodată şi în cel mai scurt timp posibil. Chiar şi aşa, nu ne putem plânge. Mai există şi probleme de natură financiară, ca peste tot, dar sănătoşi să fim, să putem lucra”, a mai spus primarul Milu Folescu.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Macar asta o fakut ceva pentru vata fata de alti. Daka mai fake si la tursim ceva are votu meu

  • este un retardat, un mincinos, si pe deasupra a transformat primaria intr-un bordel, este amantul secret al doamnei LUMINITA BUDUGAN, suntem de rasul lumii

  • acest primar dar nu prea putem sa-i spunem primar ca este mai mult la birt cu paharele pline si cu curvele dupa el Luminita Budugan curva nr.1 si Livia curva nr.2, impreuna cu d-l Paul Budau orbul care este amantul lui Livia Borza secretara primariei.Suntem o comuna plina de betivi si curve.
    Alcoolistul de primar pe deasupra mai este si mincinos si uituc mai nou nu isi aminteste ca mai are o fiica Raluca, a lasat-o in grija altuia(tot respectul pentru acel om care face acest gest) pentru ca el nu este in stare de nimic, azi, maine o sa uite si de celalalt copil si de nevasta sau uita sa ajunga acasa.

  • Cred ca pe Raluca nu o mai intereseaza subiectul "TATA MILU" din cate stiu Calin Marian a infiiat-o cu acte in regula si Raluca o duce foarte bine, este fericita cu familia care o are, educata, ingrijita si de un bun simt ireprosabil.
    Din paccate toti prostii pot face copii, tata este cel care te creste si iti da o educatie.
    Raluca din cate stiu eu il iubeste mult pe Calin, nu cred ca ar renunta la un tata ca si el.

Recent Posts

Bulina albă

Vasile Dîncu, senator PSD Pentru că a primit Titlu de Cetățean de Onoare al municipiului…

16 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii ăștia tare isteți că o duduie, șefă pe la o agenție de la…

16 ore ago

Bulina neagră

Claudiu V., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic și…

16 ore ago

„Săracii” preoți, ce salarii mici au! Grila de salarizare a preoţilor, în funcţie de studii şi încadrare

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a cerut creşterea salariului per­so­na­lului neclerical la nivelul salariului minim…

16 ore ago

Escrocheria „Mă auziți acum?”: motivul pentru care este important să nu răspunzi cu „DA”

În era digitală actuală, în care sun­tem profund interconectați prin In­ter­net, escrocheriile telefonice ră­mân o…

16 ore ago

Căutări reluate în cazul persoanei dispărute în lacul Sântămăria Orlea. Apa are 19 metri adâncime

Scafandrii au reluat, ieri, căutările în cazul persoanei date dispărută în lacul ba­rajului de acumulare…

16 ore ago