Categories: Comunitate

La Vălişoara, se fac lucruri mari, din buget mic

Magdalena Şerban

De la stadion, până la modernizări de drumuri şi achiziţionare de utilaje, găseşti de toate la Vălişoara. Mircea Rovinar (foto), primarul de aici, face calcule şi îşi eşalonează banii de investiţii, cum poate el mai bine.

Un stadion, cât vezi cu ochii
Pasionat de mişcare, dar cu precădere de fotbal, edilul-şef  din Vălişoara îşi doreşte un stadion ca la carte, pentru comunitate. Dacă ar avea banii necesari, l-ar termina şi mâine. „Stadionul din Vălişoara e un proiect început acum trei-patru ani, la el lucrând în baza posibilităţilor bugetului local. Anul acesta, am reuşit să facem un Plan Urbanistic Zonal, pentru încadrarea lui în zona intravilan, el fiind în extravilan. În baza proiectului tehnic, vom amenaja atât suprafaţa de joc, cât şi o tribună modernă (până la 100 de locuri), vestiare, iar la etaj, am prevăzut o sală pentru vizionare şi pentru şedinţe tehnice. De asemenea, sper ca până în toamna viitoare, să reînscriu echipa locală „Voinţa Vălişoara“ în Liga a V-a. Până acum, am făcut împrejmuirea, instalaţia de nocturnă (e făcută acum trei ani, dar mai trebuie să o dotăm, pe mijloc, cu încă două proiectoare) şi gardenele pentru oaspeţi şi gazde. Dacă nu se va reuşi ecologizarea suprafeţei de joc (am plantat iarbă, dar nu e ceea ce trebuie), vom apela la gazon artificial, irigarea ariei nefiind una tocmai bună pentru a se asigura drenajul corespunzător”, a spus Mircea Rovinar.

Drumurile, multe şi cu probleme
Lângă stadion, nu demult, a răsărit asfaltul, drumul cu pricina fiind unul de ţară, cu mult praf şi gropi. „E făcut tot din bugetul local (290 metri din cei 1.100 metri cât are în total) valoare, investiţiei fiind de 80.000 lei. Tot aici, lângă stadion, vizez o parcare modernă”, a mai precizat primarul. Acesta mai are şi alte planuri. „Aş vrea să asfaltăm strada şcolii (200 metri) şi cea a Bisericii (150 de metri). Am betonat DC 20 ce leagă satele Săliştioara de Stoieneasa (85 metri), acolo fiind o pantă abruptă. S-au betonat 40 de metri dintr-o lungime totală de 2.295 metri, cât are DC 166D – fosta Stradă Pietriş, aici accesul fiind dificil, mai ales în perioada iernii, existând o pantă înclinată la 10 grade. Lucrarea de la Stoieneasa şi cea de pe această stradă însumează 29.000 de lei, tot de la bugetul local. Acum, prin HG 577, încerc să introduc modernizarea acestui drum alături de DC 20A (Vălişoara-Crăciuneşti, un kilometru). Ar mai fi de modernizat DJ 763 B pe o lungime totală de 9,8 kilometri (pe raza noastră  având 5,9 kilometri), lucrările nefiind începute încă, din lipsa fondurilor, însă sunt convins că în 2013, se va începe şi această investiţie majoră din partea CJ Hunedoara, de care aparţine”, a mai precizat edilul. Potrivit lui, mai urmează şi alte programe investiţionale, spre exemplu, prin GAL-ul Ţării Zarandului, din care Primăria Vălişoara face parte, s-a prevăzut o achiziţie de utilaje (100.000 de euro), pentru ca instituţia administrativă să se poată gospodări mai bine.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

17 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

17 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

17 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

17 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

17 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

17 ore ago