Categories: FlashSport

La un pas de… medalie

Boxerul Sorin Dobondi (foto) (ctg. 57 kg), de la CSS Hunedoara, mai are nevoie de o singură victorie pentru a-şi asigura un loc pe podium la Campionatele Mondiale de la Kiev, rezervate juniorilor. Hunedoreanul s-a calificat în sferturile de finală ale competiţiei, după ce a trecut cu 2-1 de slovacul Michal Takacs. Pentru un loc în semifinale, sportivul antrenat de Ilie Captari trebuie să îl învingă şi pe reprezentantul gazdelor Artur Prygoda (Ucraina).
Sorin Dobondi a avut un meci mult mai greu decât în turul precedent, când l-a eliminat pe reprezentantul Italiei cu 3-0. În faţa pugilistului slovac, hunedoreanul a intrat decis în ring şi a atacat cu toate mijloacele, fără a face deloc pasul înapoi, astfel că a fost declarat învingător la puncte de doi dintre cei trei arbitri judecători. Cei doi arbitri l-au văzut câştigător pe Dobondi cu scorul de 29-26, în vreme ce al treilea l-a punctat mai bine pe slovac, 27-28, astfel că scorul general a fost de 2-1 pentru boxerul de la CSS Hunedoara. Antrenorul Ilie Captari a urmărit meciul elevului său pe Internet şi spune că acesta a boxat bine, doar că a riscat un pic cam mult şi putea să-l coste. Tehnicianul hunedorean spune că boxerul din Ucraina, care va fi adversarul lui Dobondi în sferturile de finală s-a calificat în această fază a competiţiei în mod nemeritat, întrucât adversarul său din Moldova a fost mai bun. „Această decizie suspectă mă pune pe gânduri în perspectiva duelului dintre Sorin şi ucrainian”, a precizat antrenorul hunedorean. (C.Marinuţ)

MesagerulHunedorean

View Comments

  • update:
    Sorin Dobondi a castigat in aceasta seara meciul cu boxerul din Ucraina si s-a calificat in semifinale, avand asigurata minimum medalia de bronz.
    In penultimul act al turneului boxerul hunedorean va boxa cu Gusein Magomedov (Rusia).

    Multa bafta Sorin!!! Hai cu aurul acasa!!!

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

26 de minute ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

26 de minute ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

27 de minute ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

31 de minute ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

34 de minute ago