La Toteşti s-au drămuit puţinii bani primiţi la buget

Magdalena Şerban

Primarul din Toteşti, Tiberiu Pasconi, a fost nevoit să taie de la anumite capitole bu­getare aferente anului 2021, alocările fiind de aşa natură încât au venit cu valori mai mici ca în trecut. Însă, prioritare au rămas cofi­nanţările şi cheltuielile ce trebuie asi­gurate la proiectele câştigate pe fonduri europene sau pe axe guvernamenale.

Greu, dar cu rezultate
“Am prevăzut în buget suma de 376.000 de lei pentru investiţii. Fondul salarial e acoperit până în luna noiembrie, partea de asistenţă socială am susţinut-o de la noi din visterie cu 200.000 de lei, neprimind banii necesari de la centru. Din respect, omenie şi corectitudine faţă de oamenii care nu au nici un soi de vină, ne-am asumat noi această povară financiară. Bani mai sunt până în mai. Am plătit asigu­rările la sănătate pentru asistenţă socială, şi ele rămase în urmă (nu am primit banii nici în 2020, fiind o diferenţă rămasă pe cinci luni), deci avem de furcă cu multe, însă încercăm să facem să fie bine”, a arătat Tiberiu Pasconi (foto), primarul comunei Toteşti. Referitor la lista de sinteză, edilul a afirmat că sunt destule investiţii demarate din diverse surse de fiannţare. “Dacă ar fi să le enumăr, aş aminti de reabilitare drumuri comunale, tro­tuare şi rigole de scurgere, reabilitare dis­pen­sar comunal uman din satul principal, rea­bilitare sediu primărie, construire a două noi capele, regularizare a apelor din teritoriu, lucrări de modernizare a căminului cultural din Reea, recepţie făcută pentru reţeaua de ca­nalizare din comună plus multe altele. Oa­menii de aici cunosc şi observă cel mai bine cum se mişcă şi evoluează lucrurile”, a de­cla­rat alesul local. Despre modul în care gu­ver­nul îşi face treaba, primarul se abţine de la a fi răutăcios, însă rămâne la concluzia că aus­teritatea nu este soluţia de a pune şi mai multă presiune pe oameni, mai ales pe cei cu neajunsuri şi necazuri sociale, într-un context în care pandemia a ras tot în urma ei.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

16 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

16 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

16 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

16 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

16 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

16 ore ago