Categories: Comunitate

La Spitalul din Orăştie, se trage tare pe modernizări

Magdalena Şerban

Unitate medicală ce deserveşte multe suflete, spitalul din oraşul Paliei are şi el durerile lui la capitolul modernizare. Aşa că managerul de aici, medicul Dan Mihail Sechi (foto), a bătut la multe uşi şi a accesat diverse proiecte, pentru ca lucrurile să se mişte în direcţia dorită.

Bloc operator finalizat
Grupul Rompetrol a fost şi este o şansă de dezvoltare pentru instituţiile medicale din România. Astfel, Spitalul din Orăştie s-a situat în prima linie, de fiecare dată când Rompetrol a dat startul la posibilităţi de obţinere a unor finanţări destinate diferitelor lucrări de reabilitare. „Cei aproximativ 45.000 de lei, cât au însemnat recenta finanţare oferită de Rompetrol, ne-au fost sprijin în modernizarea blocului operarator, ceea ce nu s-a mai realizat de 25 de ani, de când există spitalul de aici.  Rompetrol ne-a susţinut timp de trei ani, oferindu-ne oportunitatea să accesăm diferite proiecte de reabilitare şi modernizare şi sperăm să facă acest lucru şi în continuare, pentru că noi vom participa, din nou, cu proiecte. Acest grup ne-a ajutat, până acum, atât cu panouri solare pentru preîncălzirea apei, cât şi cu reabilitarea sterilizării spitalului. Totul, prin proiecte câştigate”, a spus Dan Mihail Sechi.

Ambulatoriul, în lucru
Proiectul de modernizare a ambulatoriului, demarat împreună cu Primăria municipiului Orăştie, este o investiţie pe fonduri structurale. „Este vorba de reabilitarea vechii clădiri, de mansardare (acolo urmează să fie mutată şi partea administrativă) şi se va investi în aparatură nouă, performantă. Momentan, lucrările au avansat, fiind montate termopanele pe două nivele ale clădirii şi ridicat zidul aferent mansardei. Sperăm ca până la finele acestui an, clădirea să fie acoperită în totalitate”, a mai arătat managerul. O altă speranţă a sa este ca 2013 să însemne un contract bun şi cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Hunedoara. Nu de altceva, dar nu sunt bani şi acesta e necazul cel mai mare.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Faceti reclama la fonduri europene cu un site unde comanzi ceva si primesti altceva si in care nu gasesti nici un nr de telefon sau email

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago