Categories: Comunitate

La revedere, studenţie!

Nicolle Ebner

Cea de-a XVIII-a generaţie de studenţi a absolvit cursurile Universităţii Ecologice „Traian”, din Deva. Festivitatea oficială a avut loc vineri, 18 iunie, în aula mare a universităţii, principalii protagonişti fiind cei 60 de absolvenţi specializaţi în economia turismului, comerţului şi a serviciilor.

„E timpul să ne trezim cu toţii”
Conştienţi că greul abia de acum începe-adevăratul examen de maturitate va fi trecut abia după luarea licenţei-absolvenţii au lăsat la o parte gândurile şi s-au bucurat din toată inima de această ultimă zi, petrecută alături de profesorii care i-au îndrumat în tainele cunoaşterii. În premieră, din 1990, anul înfiinţării Universităţii Ecologice „Traian” Deva – prima unitate privată de învăţământ superior din România, în aula universităţii devene a răsunat nu doar imnul „Gaudeamus igitur”, ci şi cel al Europei şi al României. Potrivit rectorului Sigismund Duma, momentul are o semnificaţie aparte, deoarece „imnul studenţilor a răsunat pentru ei, generaţia de absolvenţi din acest an. Imnul Europei este un imbold să se bucure de tinereţea pe care o au, iar cel al României, „Deşteaptă-te române”, pentru că e timpul să ne trezim cu toţii”. Chiar dacă perioada de criză este din ce în ce mai lungă şi mai acută, Sigismund Duma este încrezător că şi absolvenţii din anul acesta vor fi un „produs vandabil” pe piaţa muncii din România, ca şi celelalte generaţii. „Avem mulţi absolvenţi cu care ne mândrim şi care ocupă funcţii importante aici, în oraş, în ţară şi peste hotare”, i-a încurajat rectorul Sigismund Duma, pe cei 60 de absolvenţi.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

ANUNŢ

LICHIDATOR judiciar solicită oferte pentru asigurarea serviciilor de pază a patrimoniului societăţii CORVIN FOTOVOLTAIC S.R.L.,…

16 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că un personaj din zona noastră i-a făcut un cadou frumos iu­bitei sale…

22 de ore ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că reușește, cu toată opoziția celor din Coaliția anti…

22 de ore ago

Bulina neagră

C.E.R., acuzat de tentativă de omor Pentru că împotriva sa a fost declanșată urmărirea penală…

22 de ore ago

Când ești bun, ești bun! Florin Maxim rămâne la Hunedoara pentru următorii trei ani!

Antrenorul principal al Clubului Corvinul 1921 Hunedoara a acceptat propunerea prelungirii contractului existent şi va…

23 de ore ago

Nu le mai ajung banii nici lor! Polițiștii locali ies în stradă

Poliţiştii locali protestează, astăzi, în faţa Guvernului, având mai multe so­li­citări de natură financiară, dar…

23 de ore ago