Categories: Comunitate

La Râu de Mori, nu e timp de stat

Cine poate zice că un primar are timp de stat, atunci când investiţiile se ţin lanţ. Edilul din Râu de Mori, Niculiţă Mang (foto), caută să dezvolte comuna ce o păstoreşte, executând lucrări pe toate fronturile.

Alimentare cu apă şi terenuri de sport

“Din bugetul local, facem un teren de sport cu covor sintetic, la şcoala din Râu de Mori. În următoarea perioadă, va fi montat covorul respectiv. În aproximativ o săptămână, vom finaliza alimentarea cu apă în satul Valea Dâljii, sursa de apă fiind obţinută prin foraj la 75 de metri adâncime. Această investiţie o derulăm cu finanţare guvernamentală. De asemenea, a fost montat şi bazinul de apă. Am turnat fundaţia şi continuăm lucrările la baza sportivă multifuncţională din satul-centru, ce ne va fi foarte utilă, deoarece avem echipă de fotbal reprezentativă pentru comună, ce se află în Liga a IV-a”, a precizat Niculiţă Mang.

Lărgiri şi pietruiri de drumuri săteşti  

Pentru că un drum de acces îi dădea mari bătăi de cap şi a creat prejudicii de ordin material, celor care locuiesc în zonă, edilul s-a hotărât să rezolve problema. „Cu societatea primăriei, lucrăm la un drum de acces pentru un cartier de romi  din Ohaba-Sibişel. Aici, am întâmpinat mari probleme la un incendiu, pentru că nu au putut pătrunde pompierii cu maşina, arzând o casă din temelii. Aşa că am fost nevoiţi ca într-o săptămână, să-i facem familiei năpăstuite de foc, o mică locuinţă din lemn, cu două camere, izolată la exterior cu polistiren şi placată cu scândură. Le-am cumpărat şi sobă, familia având copii, iar perioada cu pricina fiind una de iarnă. Aşa că, cu buldoexcavatorul am lărgit drumul din zonă, care este totodată unul de acces şi la pod. Bineînţeles că a trebuit şi pietruit. În rest, se execută reparaţii şi extinderi la două biserici penticostale din Ohaba-Sibişel şi Râu de Mori şi la încă două lăcaşuri ortodoxe, din aceleaşi sate”, a mai menţionat primarul. (M. Şerban)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

23 de ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

23 de ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

23 de ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

23 de ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

23 de ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

23 de ore ago