La Petrila, s-a refacut Alianta DA

Dana Istudor

În timp ce PDL si PSD au batut palma, la Petrosani, pentru a-si exclude câte un membru de partid devenit indezirabil, la Petrila, s-a refacut Alianta DA, dupa ce democrat-liberalii au pus un viceprimar PNL în locul unuia social democrat.

Exclus, deoarece nu lucreaza pentru partid
În sedinta ordinara a Consiliului Local Petrosani, doi consilieri locali, unul de la PSD si unul de la PDL au fost înlocuiti dupa ce formatiunile politice din care acestia fac parte, le-au retras sprijinul politic pentru diverse motive. Trocul dintre cele doua formatiuni politice nu este recunoscut de liderii locali, care sustin ca excluderea celor doi a venit ca urmare a unor acte de indisciplina. Astfel, consilierul local PSD, Valentin Fulger a intrat în „masinaria de vot” din Consiliul Local Petrosani, pentru a fi înlocuit cu membrul PSD, Ioan Hortopan, iar Constantin Buza de la PDL va lasa locul liber în legislativul local pentru Cristina Dura. Lui Buza i se reproseaza ca are o colaborare ascunsa cu PNL, ceea ce contravine intereselor partidului, iar lui Fulger, pesedistii îi reproseaza ca lucreaza „împotriva intereselor Petrosaniului”. „Acest consilier a fost exclus din Partidul Democrat Liberal, din cauza actiunilor pe care el le-a facut în afara cadrului partidului, aducând atingere imaginii noastre. El a considerat  ca se regaseste mai bine în PNL si de câteva luni de zile colaboreaza foarte bine cu liberalii. Sigur, n-am facut altceva decât sa-l ajutam sa-si croiasca un drum politic adecvat”, a declarat presedintele PDL Hunedoara, Tiberiu Iacob Ridzi.

Înlocuit cu un liberal
O alta schimbare în aliantele facute de partide oficial sau tacit a avut loc la Petrila, unde viceprimarul PSD a fost schimbat cu un consilier PNL. Refacerea Aliantei DA la Petrila a venit ca urmare a unor frictiuni dintre conducerile locale ale PSD si PDL. În locul viceprimarului PSD, Gheorghe Bobar, miercuri s-a decis înlocuirea cu penelistul Constantin Ramascanu. Pentru schimbarea vicelui au votat consilierii PDL, PNL, PRM si PNG, cei ai PSD abtinându-se. „La Petrila, PDL cu PNL au încheiat o conventie si au reusit sa schimbe unul dintre viceprimarii pe care i-a avut PSD, pe domnul Bobar, om care într-un an de zile a învatat cât altul în sapte, om care avea puterea ca peste trei ani, într-o confruntare directa cu oricare alt candidat sa devina primarul orasului Petrila. Este dureros ca PDL si PNL încearca sa voteze împotriva comunitatii. (…) PNL si-a atins scopul, dar PNL este în cadere libera în toate sondajele. Este anormal. Probabil ca, domnul Paducel s-a gândit ca daca are un viceprimar PNL, în colaborare cu presedintele Consiliului Judetean, care este PNL-ist, va obtine mai multi bani”, a declarat presedintele organizatiei judetene a PSD, Florin Cazacu. În replica, presedintele PDL Hunedoara, Tiberiu Iacob–Ridzi, spune ca nu este vorba despre nici o tradare politica. „La Petrila, consilierii locali PSD au fost tot timpul împotriva hotarârilor initiate de primarul Ilie Paducel. Am semnalat aceste disfunctionalitati, am încercat sa ajungem la o întelegere, dar nu am reusit. Trebuie sa reluam discutiile despre majoritatea în consiliile locale. Din punctul meu de vedere nu s-a încalcat nici un protocol de colaborare”, a precizat Ridzi.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

3 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

3 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

3 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

3 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

3 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

3 ore ago