Categories: Sport

La LPS Cetate Deva fotbaliştii juniori se pregătesc după un nou proiect

Nicolae Gavrea

Echipa de juniori U 16 şi U 18 a clubului devean a întâlnit la Haţeg într-un joc amical campioana ediţiei precedente a Ligii 4, Retezatul Haţeg. Disputat pe un teren foarte bun, jocul a fost consistent, cu un nivel ridicat în ceea ce priveşte organizarea meciului la ambele echipe. Diferenţa de vârstă, forţă şi experienţă s-a reflectat şi pe tabela de marcaj, scor final 7-1, pentru gazde. LPS Cetate Deva a aliniat o echipă cu o medie de 16 ani, aşa cum a declarat antrenorul formaţiei, Marius Sîrbu, obiectivul fiind creşterea şi formarea tinerilor jucători.

“Obiectivul principal al jocurilor de pregătire este de a evalua şi îmbunătăţi conţinutul individual şi colectiv al meciului, de a regla şi optimiza regulile şi principiile de joc. Avem o metodologie bine pusă la punct, o simbioză între concepţia de pregătire şi cea de joc, care are ca obiective principale creşterea şi formarea tinerilor jucători deveni. Sunt destul de mulţumit de acest joc amical, elevii mei au avut perioade în care au respectat regulile şi principiile noastre de joc atât ofensive cât şi defensive. Eu am încredere în acest nou proiect al fotbalului devean, iar formarea şi educarea tinerilor prin sport cu siguranţă va aduce beneficii în dezvoltarea societăţii şi comunităţii noastre”, a declarat Marius Sîrbu.
Proiectul care se derulează la Centrul de copii şi juniori de la Deva propune o metodologie nouă la toate grupele de copii şi juniori, de la cei de şase ani până la cei de 18 ani. Prof. Marius Sîrbu, iniţiatorul acestui proiect, a mai spus: “Avem o idee clară şi unitară care va fi implementată aici, la Deva, şi cu siguranţă va fi îmbrăţişată de toţi cei implicaţi în activitatea fotbalistică de la centrul devean de copii şi juniori. Ştiu că este nevoie de timp, dar dacă vom crede în maniera noastră de muncă şi vom fi consecvenţi, rezultatele vor veni cu siguranţă.”

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

A cucerit Everestul!

Alpinistul Adrian Ahriţculesei, din Petroşani, a cucerit vârful Everest (8.848 m), potrivit unui anunţ făcut…

2 zile ago

Cum să alegi ochelarii de soare vara aceasta

Fie că vorbim de ochelari de soare pentru bărbați sau femei, aceștia sunt mai mult…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă a încercat să cum­pere niște voturi de…

3 zile ago

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență…

3 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a reușit o…

3 zile ago

Bulina neagră

Silviu R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, după ce a…

3 zile ago