La Beriu, criza nu se simte

Magdalena Şerban

Edilul-şef din comuna Beriu, Emil Bîc (foto), are în primul său mandat, proiecte cât pentru 10. Aşa că, pentru anul acesta, nu are de ce să-şi facă griji. Dacă ne gândim la investiţiile începute deja, se pare că criza nu-i va face probleme primarului.

Lista începe cu drumurile…
„În acest an, vom moderniza reţeaua de drumuri din satele Beriu şi Căstău, vom reface străzile din satele Orăştioara de Jos, Sereca şi Sibişel. Asfaltarea acestor drumuri şi străzi a fost cuprinsă în Programul „Reabilitare şi Modernizare – 10.000 de kilometri drumuri de interes judeţean şi de interes local”, implementat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, contractul fiind semnat, iar licitaţia având loc în luna august a anului trecut. Comuna Beriu face parte din lotul 7 de investiţii, împreună cu alte comune din judeţele Hunedoara şi Timiş”, a declarat primarul din Beriu.

… şi continuă cu multe altele
Cum nu se ştie niciodată de unde sare iepurele, edilul Emil Bîc s-a pus pe treabă şi a încercat să facă rost de bani de ici, de colo, pentru ca întreaga comună să nu sufere din lipsa programelor de dezvoltare. „Printr-un proiect finanţat prin Fondul de Mediu, vom realiza canalizarea în satele Beriu, Căstău, Sibişel, Sereca şi Orăştioara de Jos (în valoare de 10.000.000 lei). Lucrăm la întocmirea proiectului tehnic, iar licitaţia va fi organizată în scurt timp. De asemenea, am semnat un proiect în valoare de 200.000 de euro pentru înfiinţarea unui Centru de informare turistică în satul Beriu. Alte investiţii sunt cele legate de continuarea lucrărilor de extindere a reţelei de apă potabilă, în toate satele comunei noastre şi a reţelei de gaz metan în  satul Căstău. Mai avem în plan şi construirea unui teren de fotbal în satul centru, care să fie omologat, astfel încât din anul competiţional 2012-2013, echipa de fotbal «Berianul» să joace în comună. Apoi, am demarat licitaţia pentru încheierea unui contract de concesiune a serviciului de salubrizare, noutatea constând în faptul că fiecărei familii i se va oferi, gratuit, câte o pubelă ecologică”, a adăugat Emil Bîc.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

14 ore ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

14 ore ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

14 ore ago