Categories: Comunitate

Beriu vrea drumuri europene

Magdalena Şerban

În cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), judeţului Hunedoara i-au fost alocate 100 de milioane de euro, pentru modernizarea drumurilor judeţene şi de interes local, construcţia unor reţele de apă, canalizare, staţii de epurare, grădiniţe şi creşe.

Patru dintr-o lovitură
Conştient de această oportunitate, Emil Bîc (foto), primarul comunei Beriu, a pus la punct patru proiecte, în valoare de 5,4 milioane de euro, pentru reabilitarea şi modernizarea unor drumuri din localitate. Acestea sunt deja avizate şi se află în faza de licitaţie. Primul are drept scop modernizarea drumului din Căstău – Beriu, respectiv 5,3 km, cel de-al doilea cuprinde modernizarea DC54A, adică 11,4 km din Căstău-Cucuiş, cel de-al treilea vizează 2,9 km din DC54C, Poieni, iar al patrulea are ca obiectiv modernizarea unor străzi din satele Orăştioara de Jos, Sereca şi Sibişel (2,4 km). Iar dacă tot suntem la capitolul proiecte, trebuie amintit faptul că în curs de avizare este cel destinat canalizării pentru satele Căstău, Orăştioara de Jos, Sereca şi Sibişel. Acesta are o valoare de 11.200.000 de lei şi este demarat prin fondurile de mediu şi PNDI. „Drumurile sunt prioritare, motiv pentru care le-am cuprins în aceste proiecte. Nu vreau să mă bucur acum, ci în momentul în care văd utilajele lucrând în teren. Românul are o vorbă: bucuria cea mai mare e la urmă. Aşa vreau să fac şi eu. Să mă bucur la final. Sunt mulţumit de aceste proiecte, iar ceea ce vine ca o certitudine este faptul că vom continua să înmulţim numărul proiectelor câştigate şi puse în practică”, a subliniat Emil Bîc.

Primăria arată ca o… primărie
O altă veste bună pentru administraţia locală este finalizarea lucrărilor de extindere şi modernizare a sediului primăriei. Acum, totul miroase a proaspăt, a curat, iar spaţiile sunt mai accesibile şi mai aerisite. „Am început lucrările  în octombrie, anul trecut, iar acum, ne putem mândri cu un sediu frumos, aşa cum merită comunitatea de aici. Bugetul propriu nu este unul de invidiat, dar din puţinul avut, încercăm să facem cât mai multe. Avem deja câteva frumoase realizări până acum, ceea ce mă determină să afirm că 2011 nu e un an aşa de rău“, încheie edilul şef al comunei Beriu.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Felicitare Paste

20 de ore ago

Felicitare Paste

20 de ore ago

Felicitare Paste

20 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

20 de ore ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

20 de ore ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

20 de ore ago