Categories: Actualitate

La ASIROM, probleme în sistemul de plãţi

Nicolle Ebner

De două luni, un bărbat din Lupeni aşteaptă zadarnic de la ASIROM o amărâtă de pensie viageră de 300 de lei, cu care s-a pricopsit după ce a fost făcut zob într-un taxi, rămânând infirm pentru toată viaţa.

„Probabil vor să mor, să nu-mi mai dea viagera”

Disperat că din luna ianuarie nu mai are cu ce să-şi cumpere tratamentul necesar, Alexandru Ghenghe a apelat la sprijinul presei, singura instituţie care-şi mai apleacă urechea şi la strigătele de ajutor venite din rândul celor mulţi. În 1 decembrie 2004, Alexandru Ghenghe-zugrav de meserie-se îndrepta spre casă, când o autoutilitară a dat peste taxiul în care mai era o persoană. Pasagerul de lângă şofer a murit pe loc, iar Alexandru Ghenghe a rămas cu sechele grave, care l-au aruncat în scaunul cu rotile pentru toată viaţa. Şoferul a scăpat cu nişte vânătăi, iar cel de pe autoutilitara cu care intrase pe contrasens, a primit o pedeapsă de doi ani cu suspendare. Norocul lui Alexandru a fost că firma de taxi avea asigurare CASCO, prin care i s-a stabilit o pensie viageră de 300 de lei pe lună. Numai că, din luna noiembrie 2009, lucrurile au început să cam scârţâie la firma de asigurări. „În noiembrie nu am beneficiat de pensie, dar am primit-o în decembrie, pe două luni, însă din ianuarie 2010 nu mi s-a mai acordat nimic. Am sunat la Bucureşti, dar nu mi-a răspuns nimeni. Am sunat la suscursala din Deva, şi mi s-a spus să mai am răbdare că se va rezolva problema. Eu nu cred că ASIROM nu are de unde să-mi plătească 300 de lei. Probabil vor să mor, că de-aia nu-mi mai dau banii, să nu-mi pot cumpăra medicamentele care mă mai ţin în viaţă. Pe noi, cei din scaunul cu rotile nu ne bagă nimeni în seamă. Suntem trataţi ca pleava societăţii. Unde să mă mai duc cu ei prin judecată, în scaun cu rotile?”, s-a plâns Alexandru Ghenghe reporterului de la MESAGERUL HUNEDOREAN.

„Mai sun încă o dată la Bucureşti”

Radu Budaie, directorul adjunct ASIROM Deva, cunoaşte drama lui Alexandru Ghenghe din Lupeni şi speră ca problema lui să se rezolve în regim de urgenţă. „A fost un scurt-circuit în plăţi, pentru că nu le mai facem noi. A survenit o serie de modificări în sistem şi toate plăţile se fac de la Bucureşti. S-a intrat pe făgaşul normal cu plăţile pentru autoturisme, locuinţe şi urmează pensiile viagere. Este adevărat, e corect să se achite lunar pensia viageră, şi tocmai de aceea, mai sun încă o dată la Bucureşti, să insist pentru cazul domnului Alexandru Ghenghe”, a declarat directorul adjunct ASIROM Deva, Radu Budaie.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Directorul de la Asirom Deva, ajuta doar persoanele de sex feminin, doar cele care la randul lor, pot sa-l "ajute". Doar pare interesat sa ajute...DOAR PARE!

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Unul muncește de zor iar alții se fălesc cu re­a­lizările. Asta spun bâr­fi­torii din vestul…

16 ore ago

Bulina albă

Georgeta Manolache, coordonatorul Clubului AC Străjerii Lupeni Pentru organizarea unei noi ediții a Maratonului Straja,…

16 ore ago

Bulina neagră

Laurențiu Măcinic, de 30 de ani, din București Pentru că a fost arestat preventiv de…

16 ore ago

Declic a „detonat” barajul de la Mihăileni

ONG-iștii au obținut în instanță suspendarea lucrărilor la investiția hidrotehnică   Adriana Năstase Dat ca…

16 ore ago

Polițistul acuzat de furt, condamnat pentru instigare la mărturie mincinoasă

Agentul de la Poliţia orașului Simeria fusese reclamat de proprietarul unui autoturism, parcat în zona…

16 ore ago

Șofer băut, „turnat” de propria soție

Bărbatul s-a certat cu consoarta și a plecat de acasă cu mașina cu gândul să…

16 ore ago