Categories: Sport

Kangoo Jumps şi Zumba au ajuns şi la Deva

Ciprian Marinuţ

Cele mai noi şi mai în vogă programe de fitness-aerobic, Kangoo Jumps şi Zumba, pot fi practicate şi în Deva, la sala de sport special amenajată la Deva Mall. Iniţierea în aceste „distractive” forme de mişcare este oferită de Monica Petruţ, instructor Kangoo Jumps şi de Jessy Cosma, profesor antrenor de gimnastică aerobică şi instructor Kangoo Jumps.
 

Sporturi noi, atractive şi sănătoase
Sportul redescoperă vechi forme de mişcare şi le îmbină cu tehnologia, pentru a le face mai atractive şi eficiente în lupta cu sedentarismul şi pentru a reduce riscurile de accidentare. Kangoo Jumps poate fi definit ca un nou program de aerobic, ce utilizează încălţămintea de tip Kangoo Jumps, şi care e „valoros”, pentru că determină arderea unei cantităţi de calorii cu 25 la sută mai mari şi reduce riscul afectării articulaţiilor şi coloanei vertebrale cu 80 la sută. Practicanţii acestui sport îşi însuşesc diferite tehnici de săritură, în timp ce afecţiunile mecanice şi biologice sunt prevenite cu succes. Acest stil de aerobic unic şi incitant motivează în permanenţă participanţii. Prin utilizarea Kangoo Jumps, se dezvoltă forţa musculară, mobilitatea articulară, simţul ritmului, dinamismul şi aptitudinile de coordonare a mişcărilor. „Am descoperit acest tip de mişcare urmărind o emisiune a Mihaelei Rădulescu. Curioasă, am mers la o sală din Bucureşti, pentru a vedea dacă laudele aduse acestui sport nou erau adevărate, iar când m-am convins de beneficii, am decis să-l practic. În scurt timp, am renunţat la activitatea mea din domeniul juridic şi am devenit instructor de Kangoo Jumps”, a spus Monica Petruţ, primul instructor Kangoo Jumps atestat din Deva.
Demonstraţia oficială de lansare la Deva a Kangoo Jumps a avut loc în octombrie 2010, iar din martie 2011 acest sport poate fi practicat la Deva Mall. „La demonstraţie a fost prezentă, ca invitată de onoare, Kinga Sebestyén, care a obţinut dreptul exclusiv de a fi distribuitor şi prezentator internaţional unic al Kangoo Jumps în România. Instructorii Kangoo Jumps din România sunt pregătiţi şi autorizaţi doar de ea”, a precizat Monica Petruţ. Ghetele Kangoo Jumps au fost inventate pentru reabilitare medicală, de aceea, ele au numeroase beneficii pentru sănătate. Segmentul vizat este format din oamenii doritori de a practica diferite activităţi sportive, fără a fi expuşi riscului de afectare a genunchilor şi coloanei vertebrale.

Zumba, un aerobic mai distractiv
Zumba este un fel de aerobic combinat cu dans, ce se desfăşoară pe ritmuri latino. Spre deosebire de aerobicul clasic, Zumba este mult mai distractiv şi îi ajută pe cei care îl practică să reziste în acest program până vor reuşi să vadă rezultatele dorite. Succesul acestui tip de antrenament se datorează popularităţii de care se bucură dansurile latino pretutindeni, dar şi rezultatelor pe care o persoană le poate obţine practicând acest tip de mişcare. Zumba combină energia şi muzica ritmată, antrenantă, cu mişcări de dans latino, ce facilitează învăţarea şi asigură buna dispoziţie prin eliminarea endorfinelor. Cei care doresc să practice acest sport o pot face luni, miercurea şi vinerea de la ora 19.00 şi marţea şi joia de la ora 20.00, la Deva Mall.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Este ok pentru sanatate, dar in 2,3 luni de zile vor da faliment. Acest gen de miscare aerobica nu este gustat in orase mici si conservatoare ca Deva. Pacat!

  • Jessy Cosma este o profesionista a domeniului cu scoala si rezultate in care as avea incredere însa in juristul facut peste noapte instructor de fitness dati-mi voie sa am indoieli. In majoritatea salilor de aerobic sunt instructoare diletante facute la cursuri de de cateva zile care lucreaza "strict" dupa "ureche". Si apoi carcotind putin, sa-ti lasi meseria de jurist pentru asa ceva....inspira cel putin neincredere in persoana respectiva.

  • din pacate trebuie sa fiu de acord cu al doilea comentariu de mai sus...
    cursul de demo a fost orice... numai zumba nu...

  • pai vor da faliment nu pentru ca nu exista doritori ci pentru ca din pacate nu este de calitate
    dar probabil ca in curand o sa mai apara si alte cursuri de zumba care vor fi ok

  • Nu există oraş mai fandosit şi mai ...........ca Deva noastră ,dar dacă avem ceva ,ne trebuie altceva ,dacă face cineva ceva nu e bine,e mai bine dacă nu face!! Dacă nu face de ce nu face ... şi tot aşa.........Mare păcat ,nu ştim să apreciem nimic ,pe noi ne doare problema cu statuile, orgile de apă ,sensurile de giraţie,etc,...adică tot ce s-a făcut şi se va face ...suntem de c...t. Vreau să vă spun că au fost câteva incercări timide de locaţii pentru aerobic ,dar nu prea s-au înghesuit la ele .....doar vorbe ...halal popor...din toporrrrr

  • Contrazic primul comentariu referitor la faptul ca orasele mici nu gusta acest gen de miscare, dar atat in Hunedoara cat si in Deva, ZUMBA FITNESS este solicitata si bine gustata, atat doar ca in Deva nu se stie ca Zumba este de ceva timp,pana a se deschide la Moll, de un antrenor atestat,competent si cu rezultate in Dans Sportiv, ceea ce conteaza mult.Va recomand sa incercati Zumba fitness intr-o sala un pic mai mica dar cocheta pe Aleea Muncii in spatele pietii, langa ITM.Am spus acestea pentru a nu denigra in totalitate ZUMBA,pt. ca este un sport chiar frumos si benefic.

  • Instructorii de fitness nu se fac peste noapte, iar dacă vă uitaţi pe site la kangoojumps, e o procedură destul de lungă şi de complicată să te atesteze ca instructor de kangoo. Pentru cine nu are chef sa caute, iată: Cum poti deveni instructor
    In primul rand trebuie sa ai o pregatire din bazele aerobicului (minim 2 ani). Al doilea pas este participarea la cursurile Kangoo Jumps cu Kinga Sebesty?n. Trebuie sa participati minim la 15 cursuri. Chiar daca Kangoo pentru multi pare usor, nu poate fi practicat fara niste cunostinte de bază. Toti instructorii Kangoo Jumps trebuie sa faca practica timp de 6 luni, dupa care in mod obligatoriu trebuie sa dea un examen international Kangoo Jumps cu un Master Trainer (in lume exista 8). GICĂ ARE DREPTATE!!!

  • CORECTARE!!!Pentru "UNKnow 13mai2011" :spui ca acest gen de miscare nu este gustat de orase mici ca Deva....GRESIT GANDIT SI DENOTA REA VOINTA din partea ta.Eu practic acest gen de sport la sala din Gojdu ,curs oferit de instructoarea atestata Adnana Schiop si nu ma gandesc decat sa vina cat mai repede ziua sa merg la Zumba.Nici nu-ti pot spune ce ne distram,dansam,tipam,cantam si socializam aici....este super fain, multe fete, toate de gasca si fara frustrari si complexe,asa cum mi se pare ca le-ai avea tu.Experimenteaza si-ti vei schimba parerea.Deva chiar are nevoie de Zumba!!!!!

  • Dupa cum am mai spus,zumba exista in deva de doua luni inainte de reclama din Mall, cu instructoarea Adnana Schiop .Comentariul nr.3 este in nestiinta de cauza.Zumba care se practica in Gojdu langa ITM, are antrenoare cu atestat, de calitate ,distractie totala ,imi permit sa te contrazic deoarece sunt practicanta acolo inca de la deschidere si as merge zilnic acolo daca s-ar face,crede-ma.Timp de o ora nu gandesc nimic,las complexele afara si realizez ca asa ceva era nevoie de mult timp in Deva,insa bine ca este acum.Bravo Adnana....esti preferata noastra si tine-o tot asa.!!!!

  • Intradevar conteaza foarte mult instructorul , nu conteaza localitatea unde se tine. Si la noi in Hunedoara( consideata mult in urma Devei ) functioneaza o sala unde se practica zumba si unde vine foarte multa lume din toate clasele sociale cu virsta intre 14-65 ani inca de la inceputul lunii februarie. Cele doua instructoare atestate sunt de nota 10 si ne fac sa ne simtim extraodrdinar si ora trece foarte repede. Cum spunea cineva mai inainte dansam, tipam, cintam si ne simtim foarte bine.

Recent Posts

Corvinul Hunedoara a primit licența de participare în competițiile europene

Joi, 23 mai, UEFA a comunicat Federației Române de Fotbal decizia cu privire la solicitarea…

o zi ago

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu”  Hunedoara  Deva pentru lecturare…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că la o unitate sanitară de pe la noi se în­tâmplă lucruri tare…

2 zile ago

O nouă Secţie de Radiologie şi Imagistică Medicală, inaugurată la Spitalul Judeţean Deva

O nouă Secţie de Radiologie şi Imagistică Medicală a fost inaugurată ieri în corpul nou…

2 zile ago

Bulina albă

Prof. Mihaela Marița, Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani Pentru organizarea unui simpozion internațional la…

2 zile ago

Bulina neagră

Dan Vîlceanu, deputat Pentru că l-a mușcat pe deputatul Florin Roman, cei doi încăierându-se chiar…

2 zile ago