Categories: Actualitate

Kangoo Jumps – noua modã din sãlile de fitness

Anamaria Nedelcoff

Din 11 februarie, în Valea Jiului, s-a deschis singura sală de fitness unde se practică Kangoo Jumps, un sport care a prins tot mai mulţi adepţi în ţara noastră.
Kangoo Jumps este, din spusele instructorului Oana Pătruţ, cea mai modernă tehnică de aerobic din lume, iar ghetele cu arcuri pe care se practică acest sport au fost iniţial create pentru astronauţi. ”Iniţial, ghetele Kangoo Jumps au fost concepute pentru astronauţi, dar treptat, s-a descoperit că ar fi potrivite pentru persoanele cu diverse traumatisme ale coloanei vertebrale şi articulaţiilor, iar mai târziu, au început să fie folosite şi în sălile de fitness”, a declarat Oana Pătruţ.
Care sunt beneficiile acestui sport? Forţă fizică, elasticitate şi un tonus muscular de invidiat. ”Practic, se reduce grăsimea de pe mâini, picioare, coapse, abdomen, şolduri, iar corpul întinereşte atunci când este obosit. Grăsimile sunt arse imediat. Kangoo Jumps reprezintă, la ora actuală, cel mai eficient mod de slăbire, fiindcă lucrează toată musculatura, ridică fesierii în timp record şi întăreşte coloana vertebrală”, precizează Oana Pătruţ. Instructorul de Kangoo Jumps mai spune şi că ghetele speciale sunt de mare ajutor şi în combaterea depresiei. ”Kangoo protejează şi genunchii, datorită arcurilor, care atenuează impactul cu solul cu 80 la sută. Acestea ajută în leziunile şi durerile genunchilor, fiind esenţiale în revenirea lor după anumite operaţii sau leziuni mai dificile. Însă, Kangoo este categoric interzis persoanelor cu spondiloză cervicală”, spune Oana Pătruţ.
Cât despre numărul de calorii pierdute, conform studiilor se ajunge la 700-1.000 kcal după o şedinţă completă. Mai mult, preţul ghetelor este destul de piperat, ajungând la aproximativ 1.000 de lei. De subliniat că acest sport se practică doar cu instructori autorizaţi de către Kangoo Jumps România, iar ghetele originale se cumpără tot prin intermediul lor.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Felicitare Paste

20 de ore ago

Felicitare Paste

20 de ore ago

Felicitare Paste

20 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

20 de ore ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

20 de ore ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

20 de ore ago