Categories: EvenimentFlash

Jurnalistă ameninţată cu moartea

Anamaria Nedelcoff

O jurnalistă din Valea Jiului a fost ameninţată cu moartea de fiul unui preot din Lupeni, deranjat de articolele apărute în legătură cu neregulile din parohia sa.
Angella Dumitraşcu (foto) susţine că în prezent se simte în pericol, din moment ce Felix Dimitrie Ciocan, fiul preotului Traian Ciocan, nu a avut nici o remuşcare în a-i trimite ameninţarea de pe profilul personal de Facebook, în mod public.
„Din două tonomate… unul s-a defectat! În rest, De mortis aut bene, aut nihil! Îl donează alianţa acum în prag de campanie electorală.:)) Dumnezeu nu uită depoziţiile mincinoase, agresivitatea verbală şi minciunile publicate pe hârtii igienice (fiţuici electorale)! Ai grijă să nu urmezi tu… pe catafalc. Ochiul magic… te priveşte!”, scrie Felix Dumitru Ciocan, fiul preotului Traian Ciocan, într-un mesaj pe Facebook, adresat Angellei Dumitraşcu.
Colega noastră precizează că ea a făcut o plângere la Parchet, susţinând că îşi simte viaţa ameninţată. „Eu am scris articole despre ceea ce se întâmplă în parohia preotului Ciocan şi lui i s-au părut denigratoare. Din păcate, unul dintre „tonomatele“ despre care vorbeşte el este o colegă care a murit, iar mesajul de ameninţare l-am primit chiar în ziua în care jurnalista în cauză a fost îngropată. Cum poţi să vorbeşti aşa despre un om care a murit, mai ales când eşti fiu de preot? Şi cum poţi să trimiţi ameninţări cu moartea în mod public, când ai absolvit facultatea de Drept şi ar trebui să ştii ce înseamnă toate aceste lucruri? I-am făcut plângere la Parchet şi aştept ca organele abilitate să-şi facă treaba”, a declarat Angella Dumitraşcu.
Preotul Traian Ciocan declară, cu nonşalanţă, că nu ştie despre ameninţările pe care fiul său i le-a trimis jurnalistei, dar crede că probabil, acesteia i s-a dat „temă de meditaţie“.  „Probabil o fi dat temă de meditaţie cui i-a trimis ameninţarea. Toţi avem teme de meditaţie. Nu toţi fugim de moarte şi ea ne înţeapă?“, mai spune Traian Ciocan.
Preotul paroh Petrache Creţu precizează că astfel de lucruri nu-i onorează pe preoţi, dar că noi, jurnaliştii, „poate“ ar trebui să scriem „dacă băiatul preotului Ciocan mai face o dată“. „Nu cred că onorează pe nimeni ce s-a întâmplat. Nu în felul acesta trebuie făcute lucrurile, dar nu sunt eu în măsură să mă erijez în critic. Nu ar fi trebuit să ameninţe, nu aşa. Un viitor jurist (face referire la meseria lui Felix Dimitrie Ciocan – n.r.), un om al dreptăţii, nu trebuie să facă asta. Dar eu cred că este important să nu fim cârcotaşi, eu v-aş ruga să nu scrieţi, să aşteptăm să vedem dacă se mai repetă ameninţarea lui“, a precizat preotul paroh Petrache Creţu, dorind astfel să prevină un scandal pe cale de a izbucni în rândul Bisericii Ortodoxe.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

A cucerit Everestul!

Alpinistul Adrian Ahriţculesei, din Petroşani, a cucerit vârful Everest (8.848 m), potrivit unui anunţ făcut…

6 ore ago

Cum să alegi ochelarii de soare vara aceasta

Fie că vorbim de ochelari de soare pentru bărbați sau femei, aceștia sunt mai mult…

6 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă a încercat să cum­pere niște voturi de…

o zi ago

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a reușit o…

o zi ago

Bulina neagră

Silviu R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, după ce a…

o zi ago