Categories: Editorial

Jurnal de campanie (III)

În episodul de azi al (pseudo)jurnalului de campanie, voi comenta despre prestaţia de până acum a liderului liberal Crin Antonescu, despre şansele sale de a ajunge la Cotroceni şi despre ce se va întâmpla în situaţia în care acesta câştigă alegerile prezidenţiale.  
Până în momentul de faţă, potrivit sondajelor care au testat intenţiile de vot ale electoratului, Crin Antonescu este creditat cu a treia şansă pentru Cotroceni, după cei doi principali contracandidaţi ai săi, actualul preşedinte Traian Băsescu şi liderul PSD Mircea Geoană. Totuşi, în opinia sussemnatului, Crin Antonescu este persoana care poate produce marea surpriză la apropiatele alegeri. Şi când fac această afirmaţie, mă bazez pe evoluţia opţiunilor electoratului. O evoluţie al cărei trend este net în favoarea lui Crin Antonescu. Mai exact, dacă Traian Băsescu se află clar pe un trend descendent, el coborând de la 60 la sută, cât avea în urmă cu doi ani, la aproximativ 30 la sută acum, iar Mircea Geoană a crescut în sondaje doar patru-cinci procente, ajungând cu greu până la nivelul actualului preşedinte, Crin Antonescu a urcat în sondajele din ultima perioadă cel mai spectaculos, ajungând de la 11-12 la sută, la 20-21 la sută. Adevărul este că, după un început mai slab, mai puţin convingător, candidatul liberalilor a început să devină din ce în ce mai credibil şi mai interesant în ochii populaţiei. Mai ales, după ce a reuşit – cu propunerea Klaus Johannis premier – să contribuie decisiv la închegarea noii majorităţi parlamentare PSD-PNL-UDMR – minorităţi naţionale.
Cum vor evolua lucrurile dacă liberalul Crin Antonescu va ajunge preşedinte? Probabil, datele nu vor fi mult schimbate, faţă de cazul în care Mircea Geoană ar fi preşedinte. Adică, se va forma un guvern PSD-PNL-UDMR, care va încerca să scoată ţara din criză. Un guvern condus, mai mult ca sigur, de primarul Sibiului, Klaus Johannis, aceasta fiind opţiunea declarată a liderului liberal. Dacă lucrurile se vor întâmpla aşa, iar Cabinetul condus de neamţul Klaus Johannis va reuşi să oprească degringolada în care ne aflăm şi să scoată cât mai repede  ţara din criza economico-socială şi financiară în care ne tot afundăm, atunci, acest guvern are toate şansele să supravieţuiască până după viitoarele alegeri parlamentare.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Scoate "degeaba existi daca nu citesti menajerul hunedorean" ca ne insulti inteligenta. E jenanta. nu mai umflati ziaru asta

  • Mircea draga, ar fi culmea ca opinia ta sa fie alta si sa nu spui ca Antonescu Crin va produce surpriza. In fine, analiza ta e partizana si nici nu poate fi altfel. Insa nu incerca sa pari obiectiv. Mai bine spune transant ca il vrei pe Crin Antonescu ca doar ziarul ce cu onoare il conduci este 100% liberal. Asta este !

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago