Categories: Sport

Juniorii deveni, câştigători cu Suedia

Ciprian Marinuţ

Internaţionalii Alexandru Dan (foto) şi Alexandru Petresc, foşti la Mureşul Deva, au făcut parte din echipa naţională de juniori sub 18 ani a României, care a învins, duminică, la Buftea, selecţionata similară a Suediei, cu scorul de 3-1. Meciul revanşă se va disputa azi, pe acelaşi teren şi va fi transmis în direct de postul de televiziune „sport.ro”, de la ora 19.00.

Unul titular, altul rezervă
Alexandru Dan a fost titular în linia mediană a tricolorilor, el fiind pe teren toate cele 90 de minute pe postul său preferat de mijlocaş la închidere. Tânărul fotbalist spune că meciul a fost greu, dar că nu a avut probleme cu nordicii. „Am jucat tot meciul şi cred că m-am achitat bine de sarcini, pentru că antrenorul nu mi-a reproşat nimic la final. Suedezii sunt puternici, dar noi am fost mai tehnici şi mai rapizi”, a spus Alexandru Dan, care a confirmat că este în discuţii avansate cu clubul de Liga I Pandurii Tg. Jiu.
Colegul său, Alexandru Petresc, a intrat pe finalul partidei şi a jucat pe postul de fundaş dreapta. „Şi eu cred că am respectat indicaţiile tactice trasate de antrenor. Sper să am şansa să joc mai mult în meciurile următoare. La viitoarea echipă mă voi gândi abia după finalizarea acestei acţiuni a echipei naţionale”, a spus Alexandru Petresc.
Naţionala de juniori sub 18 ani a României, antrenată de Adrian Văsâi, a repurtat, duminică, la Centrul de Fotbal Buftea, o victorie clară, scor 3-1 (2-1), în faţa selecţionatei similare a Suediei. Golurile tricolorilor au fost marcate de Mihai Voduţ (‘26, ‘37) şi Ovidiu Bic (‘49), după ce oaspeţii deschiseseră scorul prin Adam Lindqvist (‘9). Azi, de la ora 19.00, va avea loc jocul-revanşă. Partida va fi transmisă în direct pe sport.ro.

Lotul României
Selecţionerul Adrian Văsâi a convocat pentru aceste două meciuri următorii jucători: George Şerban (Viitorul Constanţa), Eduard Pap (SC Marcel Băban) – portari; Ionuţ Şerban (Sportul Studenţesc), Alexandru Petresc, Alexandru Dan (ambii Mureşul Deva), Eduard Schuller (Unirea Alba Iulia), Ioan Neag (FC Universitatea Cluj), Bogdan Ţîru, Bogdan Mitache, Florin Tănase (toţi Viitorul Constanţa), Florin Aniţoiu (Luceafărul Oradea), Sorin Tăbăcariu, Cătălin Ştefănescu (ambii FC Ceahlăul Piatra Neamţ), George Pungă (CF Brăila), Ovidiu Bic (FC Bihor), Steliano Filip (FC Maramureş Baia Mare ), Cristian Bustea (Juventus Bucureşti), Denis Lemac, Darius Buia (ambii Dinamo Bucureşti), Mihai Voduţ (Chindia Târgovişte) şi Cosmin Ghiocel (FC Dunărea Galaţi).

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

8 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

8 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

8 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

8 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

8 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

8 ore ago