Categories: Sport

Deveanul Petresc, titular la Euro 2011

Ciprian Marinuţ

Internaţionalul de juniori Alexandru Petresc, legitimat la Mureşul Deva, a fost titular în partida de debut a naţionalei României la Campionatul European under 17, care se desfăşoară în Serbia. Tricolorii mici au condus cu 1-0 echipa similară a Cehiei, însă au fost egalaţi, scor 1-1, pe finalul jocului, care a contat pentru grupa B a competiţiei.
 

Meritau victoria
„Tricolorii” au început curajos şi au deschis scorul în primul meci de la Campionatul European din Serbia, prin Himcinschi (Unirea Alba Iulia), în minutul 52, dar cehii au reuşit egalarea prin Salasovic, în minutul 78. Talentatul junior Alexandru Petresc, de la Mureşul Deva, a început partida ca titular pe postul de mijlocaş dreapta, însă a fost schimbat în minutul 51 de Păiuş. „Nimeni din ţară nu a văzut meciul, pentru că nu a fost transmis, dar am înţeles că Alexandru s-a achitat bine de sarcini, deşi a fost schimbat imediat după pauză. Antrenorul naţionalei României, Adrian Văsâi, şi oficialii Federaţiei au declarat că România a jucat mai bine şi merita victoria, egalarea reuşită pe final de cehi fiind nedreaptă. Colegii şi prietenii lui Alexandru din echipa de juniori de la Mureşul Deva au vorbit cu el şi susţin că de fapt nu a fost schimbat şi că jucat tot meciul, iar relatările presei sunt greşite”, a spus Dan Ardelean, antrenorul de la Mureşul Deva, care l-a descoperit şi format pe Alexandru Petresc la clubul de sub Cetate.

Rămân în cursă pentru Mondiale
Rezultatul menţine echipa României în cărţi pentru ocuparea unuia din primele trei locuri ale Grupei B, care asigură calificarea la Campionatul Mondial din Mexic. Totuşi, remiza poate fi considerată dezamăgitoare. „Tricolorii mici” au condus cu 1-0 şi au arătat apoi că suferă de una dintre „bolile clasice” ale echipei de seniori, făcând pasul înapoi şi fiind egalaţi cu două minute înainte de final. În celălalt meci al grupei, selecţionata Olandei a trecut, cu scorul de 2-0 (0-0), de formaţia Germaniei. Azi, de la ora 18.00, în etapa a doua a grupei B se vor disputa meciurile Germania – Cehia şi Olanda – România.
Postul Eurosport, singurul canal care a preluat drepturile TV ale turneului final al Euro Under 17, a anunţat partidele pe care le va transmite din faza grupelor. Echipa României va putea fi văzută la TV abia luni, 9 mai, la jocul cu Germania, de la ora 14.00.
Selecţionerul Adrian Văsâi a folosit, în partida cu Cehia, următoarea formulă de echipă: Brănescu – Mişu (Birău ‘69), Mitache, Ţîru, Puţanu – Schuller, Vaştag, Bumba, Petresc (Păiuş ‘51) – Roşu, Himcinschi (Buia ‘71).

MesagerulHunedorean