Categories: Sport

Judoka de la CNJ Deva, cea mai tare din Balcani

Sportiva Ana Maria Huţanu, care are dublă legitimare la SCM Deva şi CSS 1 Bucureşti şi este componentă a Centrului Naţional de Judo de la Deva, a cucerit medalia de aur la Campionatele Balcanice U21 (sub 21 de ani), desfăşurate în Serbia. Ana Maria a învins pe rând sportive din Turcia, Serbia, Bulgaria şi Muntenegru, în limitele categoriei -57 kilograme.
Singura campioană la feminin
Performanţa realizată de Ana Maria Huţanu este una unicat pentru delegaţia feminină a României la competiţia desfăşurată la finalul săptămânii, la Zrenjanin, celelalte tricolore reuşind doar medalii de bronz. Până la obţinerea titlului de campioană Balcanică, judoka legitimată la SCM Deva şi CSS 1 Bucureşti a obţinut patru victorii consecutive. În turul I, ea a trecut de Karaboga Emine (Turcia), iar în sferturile de finală a dispus de Aleksandra Momcilovic (Serbia). A urmat în semifinale o victorie în faţa Izabelei Hristova din Bulgaria, iar în finală, Ana Maria Huţanu a dispus de Bozica Durdeva din Muntenegru. „Este o performanţă foarte valoroasă care confirmă talentul ei, rezultatele anterioare şi munca depusă la cluburi şi în cadrul Centrului Naţional de Judo de la Deva”, a afirmat Mugurel Ciuşcă, directorul Centrului Naţional de Judo din municipiu.
Total de 12 medalii pentru România
Delegaţia ţării noastre a obţinut 12 medalii la Campionatul Balcanic U21 din Serbia, şase la feminin şi şase la masculin. Rezultate mai valoroase au avut băieţii care şi-au trecut în palmares două medalii de aur prin Marcel Cercea (-73kg) şi Luca Kunszabo (-100kg), două medalii de argint prin Mircea Croitoru (+100 kg) şi Lehel Orban (-55 kg) şi două trofee de bronz prin Elmer Szocs (-73 kg) şi Cătălin Crişan (-60 kg). La feminin, pe lângă titlul de campioană obţinut de Ana Maria Huţanu, s-au mai obţinut cinci medalii de bronz prin Denisa Ungureanu (-48kg), Denisa Bente (-52 kg), Andreea Ionescu (-63 kg), Mihaela Faur (-78 kg) şi Andreea Panea (+78 kg). (C. Marinuţ)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago