Actualitate

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc:

  • Cetățile dacice din Munții Orăștiei – categoria Tărâmuri cu tradiții și istorie
  • Țara Hațegului-Retezat – categoria Regiuni eco-turistice
  • Castelul Corvinilor – categoria Atracții cultural-educative
  • Dinosaur World Transylvania – categoria Distracție și aventură

Cel mai mare număr de vizitatori
În cadrul competiției naționale desfă­șu­rate anul trecut, Țara Hațegului – Retezat a fost desemnată Destinația anului 2023 la categoria „Comori naturale”. Destinația Ecoturistică Țara Hațegului – Retezat este deja un brand consacrat în rândul iubitorilor de natură, istorie și tradiții, iar rezultatele pe care le-a obținut se bazează pe munca unei echipe creative și inimoase. Cetățile dacice din munții Orăștiei, aflate pe teritoriul ju­dețului Hunedoara, sunt obiective va­lo­roa­se, înscrise pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Situl de la Sarmizegetusa Regia, fosta capitală a Regatului Dac din vremea lui Decebal, se bucura de mare popularitate în rândul vizitatorilor, ca urmare a promovării intense de care a beneficiat, imediat ce a fost preluată în administrare de către Con­siliul Județean Hunedoara. Cetățile dacice de la Costești, Blidaru și Piatra Roșie încep să câștige vizibilitate și devin din ce în ce mai atractive pentru amatorii de turism istoric, după intrarea acestora în pa­tri­mo­niul județului. Castelul Corvinilor din Hune­doa­ra nu mai are nevoie de nici o pre­zen­tare. Este obiectivul turistic cu cel mai mare număr de vizitatori, care se bucură de faimă internațională, este căutat pentru istoria sa fabuloasă și pentru arhitectura sa ex­cep­țională.
Dinosaur World Transylvania este cel mai mare parc tematic de aventură din județul Hunedoara, aflat într-o zonă deosebit de pito­rească din Țara Hațegului – Valea Sibișelului (sau Valea Dinozaurilor). Este un parc unic și original situat la poalele Retezatului, cu o ofertă bogată de petrecere a timpului liber pentru întreaga familie.
Până în data de 08 mai 2024, sunteți in­vitați să votați cele patru destinații no­mi­na­lizate, pentru a face din județul Hunedoara destinația de vacanță a acestui an!
Pentru VOT, accesați linkul următor:
https://destinatiaanului.ro/destinatii/voteaza

 

 

 

 

default
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Felicitare Paste

20 de ore ago

Felicitare Paste

20 de ore ago

Felicitare Paste

20 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

20 de ore ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

20 de ore ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

20 de ore ago