Judeţul Hunedoara pe primul loc ca prezenţa la vot în mediul rural

Peste jumătate dintre hunedorenii înscrişi pe listele electorale permanente au votat ieri la alegerile locale. Potrivit datelor Biroului Electoral Central (BEC), prezenţa la vot la nivelul judeţului Hunedoara la ora 21.00 a fost de 50,9 la sută, judeţul nostru situându-se pe locul 20 ca prezenţă la vot la nivel naţional.
În schimb, în topul realizat de BEC privind prezenţa la vot în mediul rural, judeţul Hunedoara se situează pe primul loc, cu 71,33 la sută prezenţă la vot, din totalul persoanelor cu drept de vot din comunele judeţului. Hunedorenii din oraşe şi municipii s-au prezentat în număr mai mic faţă de cei din mediul rural, înregistrând un procent de 44,9 la sută, judeţul Hunedoara fiind pe locul 11 la nivel naţional în această privinţă.
Din datele înregistrate de BEC privind prezenţa la vot pe parcursul zilei de ieri, la ora 10.00 peste şapte la sută dintre hunedoreni s-au prezentat la vot, la ora 13.00 peste 21.7 la sută, la ora 16.00 peste 34.5 la sută, iar la ora 19.00 a fost înregistrată o prezenţă de 45.7 la sută. Pe listele electorale permanente la nivel de judeţ sunt înscrise 395.997 de persoane cu drept de vot. (N. Bumbac)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago