Județul Hunedoara a intrat în scenariul roșu

Adriana Năstase

Localitatea Zam din judeţul Hunedoara a intrat în carantină zonală, sâmbătă, din cauza creşterii incidenţei cazurilor de COVID-19 la o valoare de 18,82 la mia de locuitori, măsura fiind instituită pentru o perioadă de 14 zile, a informat Instituţia Prefectului.
„Începând de sâmbătă, 02.10.2021 – ora 08.00, pentru o perioadă de 14 zile, în satul Zam, din comuna Zam se instituie măsura carantinării zonale. Decizia a fost luată prin Ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 7619 din 01 octombrie 2021, având în vedere situaţia epidemio­lo­gică din localitate, generată de virusul SARS-CoV-2, având ca rezultat o incidenţă de 18,82 cazuri la 1.000 locuitori, riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă”, se arată într-un co­municat al Instituţiei Prefectului Hune­doara .
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, convocat de prefectul Călin Petru Marian, a adoptat o hotărâre care prevede mai multe restricţii pe teritoriul satului Zam, precizându-se, printre altele, că intrarea sau ieşirea din localitatea carantinată este strict interzisă prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice pe drumurile europene, naţionale, judeţene şi comunale.
De asemenea, circulaţia persoanelor este permisă doar pe bază de declaraţie pe pro­pria răspundere, cu mai multe excepţii pre­vă­zute de normele legale, cum ar fi urgenţele medicale, îngrijirea unor rude, activitate profesională sau cursuri în şcoli desfăşurate în alte localităţi.
Programul de lucru al magazinelor este limitat până la ora 18,00, cu excepţia far­ma­ciilor şi a staţiilor de distribuţie carburant, care pot avea program non-stop.
Cursurile unităţilor de învăţământ se vor desfăşura în satul Zam doar în sistem online.
Conform datelor Direcţiei de Sănătate Pu­blică Hunedoara, incidenţa cazurilor de infec­tare cu SARS-CoV-2 în judeţ a fost calculată ieri la o valoare de 3,43 la mia de locuitori.
Pentru 19 localităţi din judeţ incidenţa cazurilor de COVID-19 depăşeşte 3 la mia de locuitori, între acestea numărându-se mu­ni­cipiile Deva (5,61 la mie), Hunedoara (5,47 la mie), Petroşani (3,57 la mie) şi oraşul Haţeg (4,11 la mia de locuitori).

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

5 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

5 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

5 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

5 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

5 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

5 ore ago