Categories: Sport

Jucător cu „firmă”, la Hercules Lupeni

Ciprian Marinuţ

Una dintre echipele revelaţie a turului în Liga a IV-a Hunedoara, Hercules Lupeni, a obţinut semnătura unui jucător care a activat în ligile doi şi trei. Marian Filip, un mijlocaş în vârstă de 22 de ani, şi-a început cariera la Jiul Petroşani, pentru care a jucat în eşalonul doi, a trecut apoi pe la AFCM Reşiţa 2012, în Liga a III-a, iar acum poate fi asul din mâneca antrenorului Dan Voicu.
Nu e un pas înapoi
Deci, Hercules Lupeni, revelaţia turului în Divizia Judeţeană, se va baza în returul de campionat şi pe serviciile unui jucător cu experienţă în ligile superioare campionatului judeţean. Marian Filip şi-a început cariera la vârsta de şapte ani la juniorii Jiului, club pentru care a evoluat în sute de meciuri în care a marcat zeci de goluri, până gruparea alb-negrilor a dat faliment. Apoi, fotbalistul a mai jucat la AFCM Reşiţa 2012. Chiar dacă a venit la Liga a IV-a, jucătorul consideră că nu este un pas înapoi, ci dimpotrivă, o motivaţie suplimentară pentru a fi mai bun. „Mulţi cred că Liga a IV-a este un eşalon care te trage în jos, dar eu cred că va fi benefică pentru mine venirea la Lupeni. În Liga a IV-a se joacă mai liber, mai bărbăteşte şi poţi ieşi uşor în evidenţă. Am găsit la Lupeni un colectiv în care cred eu că mă voi adapta foarte repede”, a afirmat jucătorul care poate evolua pe mai multe posturi.
„Îmi doresc să promovez cu Hercules“
Noua achiziţie a echipei, care se bazează doar pe jucători autohtoni, spune că îşi doreşte foarte mult o promovare chiar anul acesta cu revelaţia turului.  „Îmi doresc foarte mult să putem promova anul acesta, chiar dacă şansele sunt mici, având în vedere că liderul, Retezatul Haţeg, are 11 puncte avans faţă de noi. Pentru noi, speranţa moare ultima. Mi-aş dori să îmi fac cât mai bine treaba la Lupeni şi să devin liderul echipei”, a precizat fotbalistul. Jucătorul a adăugat că în ciuda faptului că a început fotbalul de performanţă la Jiul, echipa petroşăneană este un capitol închis pentru el. „Jiul m-a dezamăgit într-un moment important al vieţii mele. Când am avut şansa să plec într-un eşalon superior mi s-au pus beţe în roate. Acum, faptul este consumat, dar eu cred  că altul ar fi fost destinul meu”, a completat jucătorul. (C. Marinuţ)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

4 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

4 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

4 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

4 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

4 ore ago