Categories: Sport

Jocurile Europene Minsk 2019

Corespondenţă de la Nicolae Gavrea

A doua ediţie a Jocurilor Europene s-a încheiat duminică seara, după 10 zile de la debut. Circa 4.000 de sportivi reprezentând 50 de ţări au fost prezenţi la aceste întreceri organizate la 22 de discipline sportive, în condiţii dintre cele mai bune.

La ora la care eu am transmis această corespondenţă, mai erau programate întreceri la care se vor acorda medalii, la gimnastică artistică, badminton, box, ciclism, karate şi lupte. Delegaţia României are până acum un total de 10 medalii, din care doar două de aur, trei de argint şi cinci de bronz, cucerite până sâmbătă seara, aflându-se pe locul 22 între naţiunile participante la întrecereile de la Minsk. Zestrea delegaţiei noastre poate fi îmbunătăţită cu o medalie – două, care ar fi putu fi aduse duminică după amiază, de către gimnasta Denisa Golgotă, calificată în finalele pe aparate la bârnă şi sol, dar concursul e deosebit de dificil.
Pentru sportivii din România prezenţi aici la Minsk, putem spune că a fost o competiţie necesară, chiar dacă au fost şi discipline sportive la care nu am avut nici un reprezentant care să urce pe podiumul de premiere. Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, chiar s-a declarat nemulţumit de rezultatele înregistrate de către sportivii de la judo, disciplină tradiţională care mereu avea reprezentanţi pe podiumul de premiere la astfel de competiţii. Ei bine, aici la Minsk, nu am avut nici un sportiv de la judo care să obţină vreo medalie. Slab au evoluat şi reprezentanţii de la lupte libere sau de la greco-romane, de la ei fiind aşteptate rezultate mai bune. Surpriza a oferit-o totuşi, tânăra Kriszta Incze, cea care a dominat în finala mică, la categoria 62 de kg, terminând întrecerile cu medalia de bronz la gât. Prin ea, luptele au adus cea de a cincea medalie de bronz pentru România.
O mare parte dintre atleţii din echipa naţională nu s-au ridicat la nivelul solicitat de competiţia de la Minsk, înregistrând rezultate mult sub performanţele cu care s-au calificat pentru Jocurile Europene. Să nu mai vorbim de fotbaliştii de la plajă, care au făcut doar act de prezenţă aici, ei pierzând toate partidele cu scoruri greu de digerat. Ei au încheiat competiţia pe ultimul loc, înregistrând numai înfrângeri, şi ca urmare a faptului că echipa a fost decisă de un singur individ, care se consideră cel mai bun, cel mai talentat, fiind numit de federaţie (nu cunoaştem criteriile după care a primit această confirmare) antrenorul jucător al echipei. În ultimul joc, cel pentru locurile 7-8, România a fost învinsă de Belarus cu scorul de 5-2.
În meciul pentru medalia de aur la tenis de masă echipe feminine, echipa României a întâlnit formaţia Germaniei. Deşi au plecat ca favorite şi au fost încurajate de o galerie numeroasă alcătuită din colegi de la celelalte discipline sportive, fetele noastre au pierdut neaşteptat cu 3-0, mulţumindu-se doar cu medalia de argint.
Gimnasta Denisa Golgotă a încheiat finala de la individual compus pe locul 11, deşi după calificări era pe locul şase, iar totalul notelor de ieri a fost cu aproape două puncte mai mic decât joi în calificări.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

A cucerit Everestul!

Alpinistul Adrian Ahriţculesei, din Petroşani, a cucerit vârful Everest (8.848 m), potrivit unui anunţ făcut…

23 de ore ago

Cum să alegi ochelarii de soare vara aceasta

Fie că vorbim de ochelari de soare pentru bărbați sau femei, aceștia sunt mai mult…

23 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă a încercat să cum­pere niște voturi de…

2 zile ago

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a reușit o…

2 zile ago

Bulina neagră

Silviu R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, după ce a…

2 zile ago