Categories: Sport

Jiul Petroşani câştigă prima confruntare judeţeană

Dacă partida de la Petroşani ar fi fost în programul jocurilor loteristice, puţini ar fi fost cei care să precizeze rezultatul din această întâlnire, dearece deznodământul partidei de sâm­bătă de pe Stadionul „Petre Libardi” a fost unul contrar aştep­tărilor.
Gazdele, CSM Jiul Petroşani, o echipă nou promovată care are destule probleme ca să îşi adune lotul actual şi o grupare, CSM Deva , mai experimentată, ce a investit mult în aducerea unor jucători care deocamdată nu confirmă speranţele puse în ei. Mai mult, Jiul venea la acest joc după o înfrângere drastică, 1 – 7 încasată la Mediaş, iar devenii după o victorie convingătoare, chiar dacă la scor mic, acasă, în faţa formaţiei sibiene.Hermannstadt II.
Sâmbătă însă pe teren lucrurile au stat cu totul altfel decât arăta „calculul hârtiei”. Gazdele au demonstrat mai multă deter­minare în joc şi s-au impus cu 3 – 1 la capătul unui meci în care arbitra Iuliana Demetrescu a acordat trei penaltyuri, două pentru gazde şi unul pentru oaspeţi.
CSM Deva a deschis scorul după un un-doi frumos soldat cu un fault în careu asupra lui Traşcă, lovitura de la 11 metri fiind transformată de Ţoiu.Peste cinci minute Jiul a avut şi ea un penalty fructificat de executantul obişnuit, Bogdan Matei, astfel că la pauză s-a intrat la cabine cu scor egal.
Ultimele sfert de oră din joc a fost la discreţia gazdelor care au înscris de două ori în poarta deveană prin Mazilu (min.78) şi prin acelaşi Bogdan Matei (min.88, tot din 11 metri), punc­tând pentru o victorie nescontată a formaţiei din Valea Jiului.
Damian Militaru, a declarat la finalul partidei: „A fost un joc de angajament, un meci de luptă, în care noi am avut mai multă ambiţie. Sincer, nu ne aşteptam nici noi să câştigăm. Aşa e fotbalul uneori, pierzi cu 7 – 1, apoi în etapa viitoare câş­tigi. Jucătorii şi-au văzut de treabă, ce nu au făcut bine cu Gaz Metan au făcut bun acum. Împreună cu Toni Sedecaru ne vom ocupa în continuare de echipă; mai mult el a pregătit me­ciul acesta, eu m-am întors azi noapte de la Bucureşti, am fost să fac legitimări, l-am adus pe Mărmăneanu, care a şi jucat. Etapa următoare jucăm la Costeşti cu Minerul, trebuie să câştigăm. Degeaba ai bătut acum dacă nu baţi acolo, pentru că şi noi şi ei suntem între candidatele la retrogradare.”
Tehnicianul devean, Ştefan Nanu: „Am pierdut cu două pe­naltyuri inventate de arbitră, vă spun cu mâna pe inimă. La primul nimeni nu i-a făcut nimănui nimic, a fost o alunecare şi mingea a ajuns în braţele portarului, la al doilea nu s-a acordat fault pentru noi, atacantul lor a simulat, portarul nostru a încercat să îl ridice de jos, el a cerut penalty şi i s-a dat. Golul doi l-am primit pe o greşeală la o pasă lungă, Jude a fost întors uşor, iar Dombradi nu a ieşit în 6 metri, este un copil născut în 2001, mai face şi asemenea greşeli”.

CSM Jiul Petroşani: Haring – Szekely, Arcuşi (min. 53 Bocu, min. 88 Turcu), B. Matei, Keszeg (min. 50 Torkos) – R. Sandu, Cuibari – Stoicoiu, Mazilu, Mărmăneanu – Bădărău. Antrenor Damian Militaru.
CSM Deva: Dombradi – Niţuică, Bogdanovici, Jude, Doboş (min. Radak) – Vitan, Ţoiu, Bîrzan (min. 63 Stere) – Curescu (min. 46 Târş), Tecsi (min. 71 Ghighilicea), Traşcă. Antrenor Ştefan Nanu.

Rezultatele etapei a IV- Liga a III-a

Seria a VII-a
FC Hermannstadt 2 – Minerul Costeşti        4-3
Măgura Cisnădie – Gaz Metan Mediaş        2-2
Flacăra Horezu – Viitorul Şelimbăr              1-3
Gilortul Târgu Cărbuneşti – Viitorul Dăeşti  5-2
CSM Jiul Petroşani – CSM Deva                   3-1

Seria a IX-a
Unirea Dej – Sticla Arieşul Turda                 3-1
CS Hunedoara – Industria Galda                 2-1
CSO Cugir – Avântul Reghin                       4-1
Sănătatea Cluj – CS Ocna Mureş                1-0
AFC Unirea 1924 – Unirea Ungheni            2-3

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

23 de ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

23 de ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

23 de ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

23 de ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

23 de ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

23 de ore ago