Japonezii vor vaccinarea populaţiei înainte de Jocurile Olimpice

Guvernul nipon a anunţat că ar putea începe vaccinările anti Covid-19 cu patru luni înainte de startul Jocurilor Olimpice şi Paralimpice Tokyo 2020, reprogramate pentru vara anului 2021 din cauza pan­demiei de coronavirus.
Predicţia din partea guvernului japonez vine după ce grupul farmaceutic Pfizer a de­pus recent o cerere ca Ţara Soarelui Răsare să aprobe vaccinul contra coronavirus pe care l-a dezvoltat, iar potrivit presei nipone, dacă cererea va fi aprobată, primii japonezi ar putea fi vaccinaţi în martie.
Grupul farmaceutic precizat mai sus, cu sediul in Statele Unite, este prima companie care a solicitat aprobarea Japoniei pentru un vaccin împotriva Covid-19, iar Japonia vrea să cumpere 120 de milioane de doze de vaccin, care ar fi suficiente pentru aproximativ jumătate din populaţia ţării. Comitetul de organizare a Jocurilor Olim­pice de la Tokyo şi Comitetul Internaţional Olim­pic (CIO) au fost impulsionate în ul­timele săptămâni de dezvoltarea vaccin­u­rilor de către companiile Pfizer, Moderna şi Uni­ver­sitatea din Oxford, dar preşedintele CIO Thomas Bach a insistat că vaccinul nu va fi un „gloţ de argint” pentru buna des­făşurare a Jocurilor Olimpice. Ştirile legate de vac­cinuri au ridicat însă moralul orga­nizatorilor şi au sporit încrederea vizavi de desfă­şu­rarea în siguranţă a Jocurile reprogramate in 2021.
Până atunci, japonezii au pus la punct o serie de contramăsuri anticoronavirus pentru a reduce riscul de infectare cu Covid-19, inclusiv testarea sportivilor la fiecare patru sau cinci zile.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.