Categories: ActualitateFlash

Jandarmii şi poliţiştii au descins la blocul lui Becali

Maximilian Gânju

Poliţiştii din Petroşani au fost sesizaţi că blocul din Petroşani al lui Gigi Becali a fost ocupat abuziv de necunoscuţi. Aceştia s-au branşat ilegal la electricitate şi ţin chefuri în clădirea latifundiarului. Imobilul este în procedură de executare silită, pentru impozite neachitate de peste 260.000 de lei.
Blocul de locuinţe din Petroşani, deţinut de fundaţia patronată de Gigi Becali, a fost ocupat abuziv de mai multe persoane, care, la sfârşit de săptămână, transformă imobilul în sală de petreceri, deşi clădirea este păzită. În plus, chiar dacă apartamentele nu au contract pentru utilităţi, în bloc este trasă electricitate direct de la un stâlp din apropiere. Locatarii blocurilor vecine s-au plâns că în imobil intră persoane dubioase şi le este teamă că dintr-o zonă liniştită, în curând, cartierul va fi plin de scandaluri. „Vin nişte persoane tare dubioase, mai ales la sfârşit de săptămână. Blocul n-a fost dat în folosinţă şi nu are curent şi apă. Totuşi, este lumină, după ce s-au branşat direct de la un stâlp din stradă. Au şi apă trasă ilegal, bănuim noi, după câte rufe sunt puse la uscat pe balcon. Fac chefuri în apartamente şi cred că ascund aici lucruri furate“, se plânge locatarul unui bloc învecinat cu cel al lui Becali.
Sesizaţi, poliţiştii din Petroşani, împreună cu jandarmii, au mers să verifice dacă se confirmă lucrurile spune de vecini. În imobil, au găsit un adevărat focar de infecţie şi o mulţime de câini fără stăpăn. Oamenii legii n-au descoperit bunuri provenite din furturi, însă au dat de paznicul blocului şi de soţia acestuia, care le-au spus că doar ei sunt în întregul imobil. Poliţiştii au făcut o notă de constatare şi rămâne ca furnizorul de electricitate să stabilească dacă a fost prejudiciat prin branşamentul ilegal la reţeaua de energie electrică, urmând apoi să ia măsuri.
Fundaţia patronată de Gigi Becali este proprietarul de drept al imobilului de locuinţe din municipiul Petroşani şi n-a mai achitat impozitul pe clădire de circa doi ani. Inspectorii fiscali au trecut la executarea silită şi l-ar putea lăsa pe patron fără bloc, dacă nu-şi achită creanţa de 262.000 de lei. Imobilul respectiv a fost cumpărat de patronul echipei de fotbal Steaua în urmă cu circa şase ani şi reabilitat după o investiţie de peste 600.000 de euro. Apartamentele au fost scoase la vânzare, însă preţul cerut, de 30.000 de euro, era prea mare şi nimeni nu a cumpărat vreun apartament.

MesagerulHunedorean