Actualitate

Jandarmi hunedoreni, la antrenament în misiunea „Acvila Apusenilor”

În perioada 18-22 iunie, jandarmi de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara participă la o misiune de antrenament cu forţe şi mijloace în teren intitulată „Acvila Apusenilor”.
Antrenamentele vizează modul de acţiune al structurilor montane şi intervenţia jandarmilor în sprijinul posturilor montane pentru rezolvarea unei situaţii tactice. Potrivit comunicatului transmis de IJJ Alba, la misiunea de antrenament participă militari de la IJJ Alba, Hunedoara, Mureş, ISU Alba, reprezentanţi ai Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia, Salvamont Alba şi Inspectoratul General de Aviaţie cu un elicopter MI-17. Exerciţiile de instruire se desfăşoară în judeţul Alba, localitatea Arieşeni, în zonele Cheile Ordâncuşei, Peştera Poarta lui Ionele, Vârful Clujului şi Poiana Călineasa din Munţii Apuseni, unde forţele angrenate vor acţiona în baza unor scenarii adaptate după posibile situaţii reale de intervenţie. Misiunea are ca scop dezvoltarea capacităţii de colaborare în sistem integrat a tuturor instituţiilor implicate, precum şi verificarea capacităţii de reacţie şi intervenţie a forţelor de ordine, în diferite situaţii. Prin intermediul acestei misiuni se urmăreşte evaluarea resurselor umane, tehnice şi de comunicaţii, precum şi descoperirea vulnerabilităţilor şi a verificării capacităţii de cooperare între instituţiile implicate în acţiuni de intervenţie în zone montane. (N.Bumbac)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

10 minute ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

10 minute ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

12 minute ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

15 minute ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

19 minute ago