Categories: ComunitateFlash

Jandarmeria Română a devenit membru în Comisia Internaţională de Salvare Alpină

Conducerea Comisiei Internaţionale de Sal­vare Alpină (CISA) a transmis certificatul care atestă primirea Jandarmeriei Române ca mem­bru în cadrul asociaţiei. Astfel, Jan­dar­meria Română a primit recunoaşterea in­ter­naţională a capabilităţilor (dotare, pregătire, competenţe) de salvare a persoanelor în me­diul montan.
Calitatea de membru al CISA oferă acces la re­sursele de pregătire internaţionale, parti­ci­parea la schimburi de informaţii şi de expe­rienţă cu practicieni din 41 de ţări şi 122 de organizaţii şi va permite Jandarmeriei să ofere comunităţii un serviciu de intervenţie în mediul montan mai eficient, cu o resursă umană mai bine pregătită, conform standardelor impuse la nivel internaţional.
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hune­doara are în structura organizatorică nouă posturi montane de jandarmi: Câmpu lui Neag, Straja, Pasul Vâlcan, Parâng, Nucşoara, Râu de Mori, Costeşti, Sarmizegetusa Regia – Gră­diştea de Munte şi Vaţa de Jos şi peste 70 de jandarmi montani.
Astfel, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara este unitatea Jandarmeriei Române cu cea mai pondere a structurilor montane de jandarmi şi de asemenea, singura unitate care are în structura organizatorică un detaşament format numai din jandarmi montani, respectiv Detaşamentul 3 Jandarmi Lupeni.
Comisia Internaţională de Salvare Alpină (CISA) a fost fondată în 1948 şi este o orga­nizaţie independentă, la nivel mondial, a cărei misiune este de a oferi „o platformă pentru salvarea montană şi organizaţii conexe pentru a disemina cunoştinţele cu scopul principal de a îmbunătăţi serviciile de salvare montană şi siguranţa acestora”. (M. Crivăţ)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare…

8 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A scăpat de la ăia să­raci cu duhul și s-a gândit că i-ar sta bine…

17 ore ago

Bulina albă

Adrian Ahrițculesei, alpinist din Petroșani Pentru că a reușit să atingă cel mai înalt vârf…

17 ore ago

Bulina neagră

Adrian B., din localitatea Uricani Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unui…

18 ore ago

S-a sinucis după o doză din drogul „Zombie”

Un tânăr din municipiul Lupeni s-a înecat în Râul Jiul de Vest, după ce ar…

18 ore ago