Categories: ActualitateFlash

Jack Spintecătorul s-a reîncarnat la Petroşani?

Maximilian Gânju

Mulţi dintre locuitorii „capitalei” Văii Jiului s-au baricadat la propriu în locuinţe, după ce au auzit povestindu-se că în Petroşani, unul sau mai mulţi criminali au ucis copii, femei, dar şi bărbaţi în toată firea.
Victime au fost semnalate în toate cele patru colţuri ale localităţii. Nimeni n-a văzut însă cu ochii lui cadavrele. Toţi pot jura că poveştile sunt adevărate, chiar dacă şi poliţiştii, dar şi jandarmii dau asigurări că nu au existat asemenea omoruri şi că nu e nici un criminal liber pe străzi.

S-a pornit de la un bărbat înecat
Isteria generală a pornit în urmă cu circa o săptămână, când la ieşirea din municipiul Petroşani, în Râul Jiu, a fost descoperit un bărbat. Acesta era dezbrăcat de la brâu în sus şi a murit înecat. Poliţiştii şi medicii legişti au stabilit că nu a fost vorba de o crimă. Incidentul a dat naştere la adevărate mituri urbane şi pe metoda telefonului fără fir, au înflorit de la o zi la alta. Aşa s-a ajuns ca la sfârşitul săptămânii, numeroase telefoane să fie înregistrate la poliţie, dar şi la alte autorităţi şi toate să anunţe sau să întrebe despre criminalii care umblă liberi. Aproape că toată suflarea Petroşaniului vorbeşte despre crimele sângeroase, care l-ar fi făcut şi pe Jack Spintecătorul, celebrul criminal londonez din secolul XIX, un biet amator. Precupeţele la piaţă erau mai interesate de poveste, decât să-şi vândă produsele, vânzătoarele din magazine la fel, iar în parcuri, nu exista băncuţă liberă pe unde să nu se dezbată subiectul. Unii au fost atât de isterizaţi, încât şi-au închis odraslele în case, până când criminalii vor fi prinşi.

„Le-a scos şi le-a luat pipotele”
Conform poveştilor care circulă în aceste zile în tot Petroşaniul, au avut loc cel puţin 10 crime. O tânără din cătunul Dâlja (o zonă izolată aflată la circa opt kilometri de localitate) a fost găsită cu capul detaşat de trup. „A fost tranşat cu un ferăstrău. Capul l-au găsit în pârâul de lângă drum şi corpul pe drum. Nu ştiu ce au avut cu ea, cred că au vrut să-i fure organele. Aşa am auzit eu”, spune I. Morar, unul dintre cei „loviţi” de miturile urbane. Omul recunoaşte că n-a văzut cadavrul, dar l-a pus pe gânduri povestea. „Dacă o fi adevărat?”, se întreabă bărbatul. O altă crimă situată în celălalt capăt al localităţii a fost comisă la mijlocul nopţii, exact când e vremea pentru ritualuri şi magie neagră. Povestea spune că un elev de clasa a VII-a a fost găsit aruncat în spatele unor garaje din apropierea şcolii unde învăţa. Avea o tăietură de la gât şi până la buric şi era gol pe dinăuntru. În buzunar, s-a găsit un bilet, dar şi mulţi bani. Aşadar, criminalii au avut conştiinţă şi după ce i-au furat organele băiatului, i-au pus banii pentru ele în buzunar. „Vor urma şi fetiţele”, scria în bilet, iar la lăsarea întunericului, au fost „găsite” şi fetiţele. Erau două, tăiate la gât şi, ca şi băiatul, o notiţă. „Lucrurile nu se opresc aici!”, ameninţa biletul, semn că vor urma şi alte atrocităţi.

Toate sunt născociri
Chiar dacă sunt trăsnite şi greu de acceptat, mulţi sunt panicaţi şi cred că atrocităţile au avut loc. „Au găsit copilul lângă şcoală, aruncat cu burta în jos. Când l-au întors pe spate, au descoperit că e gol, că i-au furat rinichii, inima, tot”, spune o altă localnică din cartierul Aeroport, unde a avut loc crima închipuită. „Aicea, la Varvara, unde-s garajele de maşini, acolo i-a omorât. Doi copii de şapte-opt ani, zice că or fost omorâţi acolo. Şi apoi, a scos ficatul din ei, pipota, că nu ştiu cum se zice la om. A pus bilet acolo, că urmează încă trei”, povesteşte Marius Bârcea, înfricoşat şi convins că povestea lui este adevărată. N-a văzut nici el băieţii ucişi, dar ştie că are dreptate, cine i-a spus e de încredere.
Acestea sunt doar câteva dintre poveşti, iar crime imaginare au fost semnalate şi în restul localităţii. Criminalii sunt fie „vânători de organe” ori „psihopaţi”, dar cert este că sunt nemiloşi şi gata să atace pe oricine. De teamă, oamenii şi-au închis copiii în case, noaptea pun trei zăvoare pe uşa casei şi nu mai dorm singuri.
Şeful Poliţiei municipiului Petroşani, comisarul Titel Brăgaru, dă asigurări că în localitate n-au existat asemenea crime. „Nu avem nici un eveniment de acest gen şi nu înţelegem de ce s-au răspândit aceste zvonuri care nu fac bine. Am avut telefoane şi interpelări pe această temă şi am încercat să liniştim populaţia”, a declarat Brăgaru. Şi preotul comunităţii unde aceste poveşti sunt amplificate şi provoacă panică îndeamnă la calm. „Nu cred să fie nimic adevărat. Probabil se pune în legătură cu un tânăr care a fost găsit săptămâna trecută, dar nici acolo încă nu s-a clarificat cauza şi, din câte ştiu eu, el a fost găsit înecat, nu avea urme de violenţă pe el. Sunt exagerări”, spune părintele Octavian Pătraşcu. Asemenea poveşti au mai circulat în „capitala” Văii Jiului şi în urmă cu mai mulţi ani şi au creat panică printre cei mai slabi de înger, însă s-au stins după ce  oamenii au realizat că totul este doar un mit bun la speriat copiii neascultători.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Astfel de mituri nu fac deloc bine. ii lipsesc pe copii de o copilarie fericita si socializare fiindca nu unt lasati liberi la joaca.

Recent Posts

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând…

3 ore ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

19 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

19 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

19 ore ago