Politica si administratie

Iuliu Winkler: Trebuie să fim pregătiţi pentru schimbările Politicii Agricole

În perspectiva schimbărilor preconizate în cadrul Politicii Agricole Comune (PAC) este foarte important ca interesele fermierilor din Transilvania şi Banat să fie urmărite şi reprezentate de organizaţii profesionale şi sectoriale puternice, a declarat europarlamentarul Iuliu Winkler (foto), sâmbătă, la Arad, în cadrul celei de a 19-a Întâlniri a Asociaţiilor de Agricultori din Bazinul Carpatic, desfăşurată cu prilejul Târgului Internaţional de Agricultură, Industrie Alimentară şi Ambalaje – Agromalim.

”Doar împreună, reprezentând interesele noastre specifice, putem să avem un cuvânt de spus în dezbaterile privind viitorul politicii agricole. Numai dacă ne asociem putem să folosim eficient finanţările oferite de PAC şi în perioada următoare”, a afirmat europarlamentarul UDMR. Winkler a menţionat că dezbaterile privind bugetul multianual 2021-2027 şi reforma PAC sunt în plină desfăşurare.
”După adoptarea bugetului multianual, în 2019 vor fi elaborate regulamentele pe care se va baza noua PAC. Vedem cu toţii că disputele între statele membre devin din ce în ce mai intense, interesele sunt divergente, iar pentru a diminua tensiunile, Comisia Europeană va transfera mai multe competenţe statelor membre în privinţa implementării PAC. Fiecare guvern va trebui să elaboreze, după 2021, Planul Strategic PAC pentru realizarea obiectivelor europene la nivel naţional. Acest lucru înseamnă că în România se va decide modul concret şi nivelul până la care se finanţează diferitele sectoare agricole din fonduri europene”, a explicat Iuliu Winkler. În opinia deputatului european, tocmai de aceea este nevoie de consolidarea organizaţiilor agricole pentru ca acestea să poată reprezenta eficient şi în mod profesional interesele fermierilor maghiari din Transilvania. ”Aceste organizaţii profesionale vor elabora punctele de vedere pe care noi le vom urmări la Bruxelles, iar grupul parlamentar UDMR, la Bucureşti”, a precizat Iuliu Winkler.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

4 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

4 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

4 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

4 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

4 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

4 ore ago