Iuliu Winkler: România trebuie să fie mai activă în dezbaterea despre viitorul UE 27

România trebuie să fie din ce în ce mai activă şi relevantă în dezbaterile despre viitorul UE 27 ce se vor intensifica odată cu apropierea anului 2019, care, cel puţin teoretic, va însemna momentul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Asta cu atât mai mult, cu cât ţara noastră va deţine în acea perioadă preşedinţia Consiliului UE, consideră deputatul european Iuliu Winkler (foto), membru al UDMR şi PPE.
”Ieşirea Marii Britanii din UE ar putea să aibă loc chiar în prima jumătate a anului 2019, perioadă în care ţara noastră va deţine preşedinţia Consiliului UE. Pentru România, în primele şase luni ale anului 2019, cele mai importante provocări pe care le va avea de gestionat în fruntea Consiliului UE vor fi Brexit-ul şi alegerile pentru Parlamentul European. Acea perioadă va fi, cu siguranţă, marcată de o intensificare a dezbaterilor cu privire la viitorul UE 27. (…) Aceste dezbateri sunt extrem de importante pentru noi, nu doar din perspectiva faptului că vom deţine preşedinţia Consiliului UE, ci mai ales pentru că alternativele României sunt toate europene. Viitorul nostru este în UE, iar, în opinia mea, cea mai semnificativă provocare este aceea de a fi relevanţi atât în dezbaterea despre viitorul UE, cât şi în noua UE a celor 27 de state membre”, a declarat Iuliu Winkler.
Deputatul european a arătat că Grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, din care face parte şi UDMR, doreşte ca la finalul negocierilor cu Marea Britanie, UE 27 să fie mai puternică, mai coezivă şi mai pregătită pentru provocările viitoare. ”Odată depăşită surpriza referendumului britanic cu privire la ieşirea Regatului Unit din UE, a fost sesizat faptul că Brexit-ul poate fi transformat în şansa noii UE 27”, a spus deputatul european al UDMR, care a adăugat că Grupul PPE este implicat activ şi profund în dezbaterile cu privire la viitorul UE 27, scopul său fiind acela de a determina şi accelera adâncirea integrării europene.
”Şi pentru România se deschide o nouă fereastră de oportunitate. Beneficiem de o perioadă în care prin implicare, dinamism şi profesionalism, putem să ocupăm în
UE locul la care noi considerăm că suntem îndreptăţiţi”, a mai subliniat
Iuliu Winkler. (A. Năstase)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago