Iuliu Winkler: „Deputatul nu este agentul fiscal al primarului”

Natalia Bumbac

UDMR Hunedoara se pregăteşte de alegerile parlamentare din acest an, urmând să-şi stabilească lista de candidaţi până în luna septembrie. Ieri, într-o conferinţă de presă, preşedintele organizaţiei judeţene, europarlamentarul Iuliu Winkler (foto), a declarat că formaţiunea pe care o conduce are ca obiectiv recâştigarea unui post de deputat în judeţ, chiar dacă acest lucru va fi posibil doar cu redistribuirea voturilor.
„Nu m-am decis dacă voi candida”
„Până în luna septembrie vom stabili cine sunt candidaţii UDMR pentru Parlament. Obiectivul nostru este să recâştigăm o poziţie de parlamentar în judeţul Hunedoara, nu neapărat direct, pentru că suntem condiţionaţi de votul etnic, dar este posibil”, a afirmat Iuliu Winkler.
Preşedintele UDMR Hunedoara a mai spus că va fi pe lista de candidaţi la alegerile parlamentare, dar poziţia pe care va fi nu a fost stabilită, discuţiile pe această temă nefiind închise. „Eu lucrez la Bruxelles şi îmi place ceea ce fac. Mă străduiesc să fac totul foarte bine. Mai sunt trei ani din acest mandat de europarlamentar. N-aş putea să vin şi să spun că voi renunţa la acest post. Nu cred că îmi voi asuma prima poziţie pe vreuna din cele două liste. Dar, încă nu am luat o decizie”, a explicat preşedintele UDMR Hunedoara.
Parlament plin de „accidente”
În plus, preşedintele UDMR Hunedoara a salutat revenirea la sistemul de vot pe liste de partid, criticând în termeni duri experimentul votului uninominal. „Experimentul alegerilor în sistem uninominal este unul nefericit. În 26 de ani de democraţie nu am avut «accidente» mai mari în Parlament. Aleşii care au câştigat mandate au adus cu ei mizeriile pe care le-am văzut cu toţii. Ceea ce a făcut posibilă degradarea Parlamentului României. Sistemul de vot uninominal a fost un experiment trist, o paranteză care trebuie închisă pentru totdeauna”, a spus Iuliu Winkler. Acesta a mai precizat că votul pe liste ar trebui să aducă oameni bine pregătiţi în Legislativ, asta, dacă partidele politice vor fi responsabile la desemnarea candidaţilor. „Votul pe liste trebuie să trezească responsabilitatea în partidele politice, care vor răspunde pentru oamenii pe care-i pun pe liste. Un deputat nu este un agent fiscal al primarului. Deputatul trebuie să legifereze, nu să aducă bani primarului, care după aceea să-i angajeze cel mai bun prieten şef la achiziţii publice. UDMR îşi va desemna candidaţii, astfel încât să acopere toată paleta de legiferare a Parlamentului, un jurist, un inginer, un profesor, toţi oameni foarte bine pregătiţi”, a conchis preşedintele UDMR Hunedoara.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Ciudat! Am citit articolul de mai multe ori şi nu mi-a venit să cred. Poziţia pe locul 1 pe una din liste depinde de decizia personală a lui Iuliu Winkler? La conferinţa de presă nici un ziarist nu i-a adresat o întrebare despre acest aspect? Într-adevăr s-a întors lumea cu fundul în sus.

  • Acest europarlamentar,winkler Iulius, nu reprezinta România ci Ungaria,exact ca și în cazul Lszlö Tökes când el reprezenta Ungaria, nu România în Parlament UE(la aceea data era Vicepreședinte al Paralmentului UE reprezentând România-oficial (dar UNGARIA -meschin). Tökes a fost prins și destituit și i s-a retras orice rol jucat la revoluția din 1989(pardon Lovitura de stat). Acum dacă va vine sa credeți acest bandit Laszlö Tökes reprezinta oficial Ungaria în Parlmentul UE.
    Ca atare Winler Iulius trebuie destituit -interesele sle meschine antiromânesti nu se potrivesc cu gandirea și interesele României.Romani știți cat ia un europarlamentar pe an?Enorm : 6200 euro/luna net.si 7900 euro/luna -brut.SE adaugă și 20000 euro pentru angajrea unui asistent:Cât câştigă un europarlamentar. Salariu de 6.000 de euro, indemnizaţii şi ...Cat castiga un europarlamentar. In 4 ani de mandat poate ajunge la un milion ...Merita sa trimitem pe unul de la udmr?NU! Sa trimitem un roman ortodox nu un ungur catolic.Hunedorenilor reveniti-va!nu va lăsați inselati!tipul asta vrea încă un mandat de 4 ani acolo deci încă 1 milion de euro risipiți ptr interesele Ungariei și nu a Romaniei!SRI -ul,SPP-UL și celelalte servicii de securitate nationala din România ce pazesc??și voi sunteți plătiți din banii noștri și știu ca va veți face datoria în final.succes și cooperare.

  • Sunt roman din mosi stramosi si-mi iubesc tara.Dar na, nu toata lumea-i perfecta sunt greco-catolic. Deci nu as putea sa reprezint tara la Bruxelles dupa cum doreste domnul de mai sus...

  • Asa cum incompetentul de Tampau sau taranoiul de Nistor decid pozitiile pe liste, lucrul este valabil si la UDMR si la toate partidele.
    De fapt este asigurarea unui loc caldut si remunerat de la stat pe spinarea fraierilor.
    Un fel de MLM politic...

  • " Eu " ai dreptate, asa este: unul e incompetent, celalalt un taranoi fara pereche ( nici macar 8 ani de parlament nu l-au cizelat cat de cat ). Si ca sa nu fiu total off-topic, unguru' e mare smecher ! Bravo lui ! S-a imbogatit pe spinarea fraierilor, nu doar a avut un loc caldut. Asa ne trebuie daca noi suntem prosti: partidul ungurilor in Romania !!!??? ;)

  • De fapt e vorba de 17 mii de euro lunar nu de 6 mii euro lunar,6 000 euro era in 2014 , dar in 2016 s- a triplat suma aproape. Avem in Romania 24 de europarlamentari.De ce sa il lasam pe ungurul acesta sa se inbogateasca, ( a avut 2 mandate=8 ani,castigated milioane de euro) cand poate in roman adevarat sa Devina europarlamentar ,un roman care sa ii pese de Romanii din Tara si din diaspora, si de acest neam Romanesc si de Romania nu de Ungaria si UE , un roman care sa nu desfinteze firmele romanesti in detrimentul firmelor din UE?

  • Europarlamentarii Romaniei,cei 24 printre care si Winkler Iulius au gratuitate totala la transport terestru si aerian in toata Europa nu doar pe teritoriul Romaniei.Acestia au foarte multe facilitati,pe care le puteti gasi facand o cautare simpla pe net.

  • Eu nu cred că Iuliu Winkler nu este un europarlamentar responsabil, un bun cetățean român. Comparația cu Tokes este complet nea venită. Apoi, nu înțeleg ce caută în discuție Țîmpău și Nistor. Au trecut cumva la UDMR ?

  • Vinkler este un om corect si isi merita locul in politica spre deosebire de unii parlamentari neaosi romani care sunt pusi doar pe furat.

  • Romania sa voteze cei 24 de europarlamentari ai Romaniei care vor face parte din toamna si care vor avea un nou mandat pe 4 ani.Nu Mai trebuie acceptat votul UDMR,pentru ca nu este partid ci doar o organizatie de maghiari.Trebuie schimbata legislatia ,astfel incat, orice europarlamentar sa poate sta in functie doar 1 mandat de 4 ani ,nu cum sta maghiarul asta pana la Pensie si se imbogateste de numa-numa...averea lui Winkler trebuie verificata si declarata la ANAF.sa vedem clar cat a avut si cat are omul inainte si Dupa intrarea in gasca UE, si Dupa fiecare mandat.dragilor e momentul schimbarii ,al corectitudinii.Daca UDMR nu are reprezentanti in Guvernul Romaniei nu vad de ce i s- ar da UDMR- ului o functie de europarlamentar la fiecare mandat de 4 ani? Astept ca Tampau si alti romani curajosi sa iasa in actiune si la batalie cu acesti UDMR-isti care se imbogatesc pe spinarea noastra a Romanilor, a amaratilor de pensionari , a elevilor si studentiilor, a copiilor , a tuturor bolnavilor, si a tuturor salariatiilor contribuabili din Tara si din diaspora.

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago