Iuliu Winkler are mari şanse la un nou mandat de europarlamentar

Sorina Popa

Europarlamentarul hunedorean Iuliu Winkler (foto) este pe cale să ajungă pentru a treia oară în Parlamentul European, ca deputat. Consiliul Permanent al UDMR a decis, în 1 martie 2019, că Winkler va deschide lista pentru alegerile europarlamentare ale UDMR. Reamintim că la UDMR se face o campanie internă, pentru desemnarea candidaturilor şi a ordinii acestora pe liste.

Primii cinci candidaţi pe lista UDMR pentru alegerile europarlamentare sunt, în ordine, Winkler Iuliu, Vincze Lorant, Hegeduş Csilla, Oltean Csongor şi Şogor Csaba.
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, într-o conferinţă de presă, că rezultatul a fost stabilit prin votul secret al celor 33 de membri ai Consiliului Permanent. „A fost important să facem o analiză echilibrată, fiindcă toţi cei cinci candidaţi sunt extrem de buni, pregătiţi pentru această funcţie, de aceea am avut şi o misiune dificilă; fiecare dintre ei are o experienţă politică destul de serioasă în diferite poziţii în politică, în administraţie“, a spus Kelemen Hunor.
”Este o mare onoare pentru mine şi o mare responsabilitate (n.r.- că a fost desemnat pe primul loc pe lista UDMR pentru europarlamentare). Evident, din punctul de vedere al UDMR, alegerile pentru Parlamentul European sunt o muncă de echipă. Vrem să facem faţă cu succes acestor alegeri, şi să avem în Parlamentul European o echipă bună. Sperăm să avem doi deputaţi în PE sau poate chiar trei. Dacă comunitatea maghiară se mobilizează bine, avem şanse să fim trei europarlamentari de la UDMR. Comunitatea noastră a fost mereu alături de UDMR. Sper să lucrez încă cinci ani în Parlamentul European”, a declarat Iuliu Winkler pentru MESAGERUL HUNEDOREAN. În prezent, UDMR are doi europarlamentari, Winkler Iuliu şi Şogor Csaba.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

17 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

17 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

17 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

17 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

18 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

18 ore ago