Categories: Actualitate

Ioan Vălean: Eu nu mai vreau ca Geoagiu să arate aşa

Magdalena Şerban

Candidatul USP pentru funcţia de primar al oraşului Geoagiu, Ioan Vălean (medalion), actualul director al Colegiului Tehnic Agricol „Alexandru Borza“ din localitate, şi-a scos armele din dotare şi atacă modul defectuos în care reprezentanţii Primăriei şi Consiliului Local Geoagiu au condus şi gestionat banul public, precum şi fondurile europene de care au dispus pentru lucrările de modernizare.

Lucrări făcute de mântuială
„Toate lucrările executate până acum nu sunt de calitate. În primul rând, drumurile de acces, sistemele de canalizare şi de alimentare cu apă. Staţiile de epurare nu funcţionează, prin urmare, toate gunoaiele se transportă din satul Aurel Vlaicu către Gelmar, iar de la Gelmar, trebuie să fie aduse la Geoagiu, pentru că numai staţia de aici funcţionează, însă şi aceasta, doar atunci când nu plouă. Când plouă, în toate satele pluteşte mizeria, aşa cum s-a întâmplat şi săptămâna trecută. Drumurile sunt cârpite pe ici pe colo, trotuarele nu există sau lasă mult de dorit, iar şanţurile de scurgere şi canalizarea pluvială sunt de negăsit. În cazul drumurilor ce au apucat să fie modernizate, sunt atât de bune, încât creşte deja mărarul prin asfalt. Am putea spune că avem o metodă nouă la Geoagiu: asfaltare cu zone verzi incluse. Plus că mai sunt o groază de drumuri nepietruite (zona Homorod-Văleni, uitată pur şi simplu de edili)”, a enumerat Ioan Vălean.

,,Oraşul nostru nu are primar, are magician“
Nemulţumirile lui Vălean continuă, pentru că după cum spune chiar el, au umplut paharul. “Primăria numai ne-a încurcat în ultimii doi ani, în procesul de învăţământ, deşi legea prevede altceva. Căminele culturale, în afară de cel din Bozeş, sunt într-o cumplită suferinţă. Cel din Aurel Vlaicu este o cocină, pentru că am mai spus-o şi o mai spun, că actualul nostru primar este un magician. Mută pădurea lui de la Bozeş şi Mada, la Geoagiu -Băi, o asfaltează (pădure asfaltată nu am mai văzut până acum) şi face din palate cocini şi viceversa. Numai că magicianul întreprinde totul în favoarea lui, nu a obştii. Ca dovadă, cea mai mare lucrare ce se face în Geoagiu este marea asfaltare din cartierul  «Primăverii» din Geoagiu-Băi. Acolo se lucrează zi-lumină de două luni încoace, iar totul iese ca la carte. Oare de ce?”, întreabă candidatul USP la primărie.

Unde e staţiunea de-altădată?
Nici mult-lăudata staţiune din Geoagiu-Băi nu pare să strălucească prea tare la lumina soarelui. “Staţiunea este fără suflare, nu există vreun  turist  măcar la ora actuală, activitatea turistică nefiind una permanentă, ci doar cu caracter sezonier. Parcarea din staţiune a fost ocupată de kitsch-uri, de lucruri fără valoare. Cu toate acestea, Mihai Eminescu este foarte actual, minciuna stând la masă cu regele. Peste tot se promovează linguşeala, adică Zeus vorbeşte iar aplaudacii aprobă frenetic ceea ce el spune. Tinerii nu au locuri de muncă, nu au viitor şi sunt nevoiţi să migreze către alte zări. Tocmai de aceea, planul meu de dezvoltare este strâns legat de tineret, locuri de muncă şi dezvoltarea staţiunii. Dacă am pierdut-o pe cea experimentală, nu trebuie să facem la fel şi cu cea balneară. Primarul nostru se bate în piept cu o diplomă de excelenţă, dar diploma stă în ramă, iar staţiunea tot pustie e. Staţiunea trebuie şi va fi salvarea noastră”, subliniază Ioan Vălean, candidatul USP la Primăria Geoagiu.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Valean e OM de valoare !
    Pacat ca s-a alaturat unora fara!
    Succes Valean !

  • Succese depline pentru Iona Valean, omul schimbarii din Geoagiu! ne-am saturat de hoti, de vile pe strada "primaverii"ridicate peste noapte din banii nostri si care se gasesc in Geoagiu Bai, proprietati ale lui Maris!!! rusine sa-ti fie!!!

  • Pe 10 iunie, satul Geoagiu a lui Maris, il schimbam in orasul Geoagiu cu Valean!

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

3 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

3 zile ago