E oficial: Vãlean intrã în cursa pentru Primãria Geoagiu

Magdalena Şerban

Dacă gura târgului îl scotea la rampă pe Ioan Vălean (foto), directorul Colegiului Tehnic Agricol „Alexandru Borza“ din Geoagiu, ca un posibil adversar politic al primarului din aceeaşi localitate, în competiţia pentru fotoliul de edil, acum lucrurile sunt clare. Vălean va candida, fără doar şi poate, fiind mai hotărât ca niciodată.

„Alegătorii să facă diferenţa“
Actualul edil şef al oraşului Geoagiu, Simion Mariş, a fost desemnat din partea USL, candidatul la alegerile din acest an, pentru un nou mandat. În aceste condiţii, deşi pesedist cu state vechi, Ioan Vălean, directorul Colegiului Tehnic Agricol „Alexandru Borza“, a hotărât să candideze independent. „Faptul că nu am fost selectat din partea USL, pentru a candida la fotoliul de primar, nu reprezintă pentru mine un impediment. Voi candida prin forţe proprii, adică independent. În egală măsură, rămân deschis la posibilele propuneri şi susţineri. Vreau să candidez pentru toţi aceia care ştiu că-şi doresc o schimbare şi consideră că le-o pot oferi. Mă bazez pe alegători, nu pe partide. Am decis să candidez încă de anul trecut, pentru că atunci am simţit mai mult ca oricând că nu se mai poate continua aşa. Geoagiu nu putem spune că poate purta, justificat, titulatura de oraş, fiind sub nivelul multor comune mari din judeţ. Populaţia aflată în continuă scădere, lipsa locurilor de muncă şi existenţa unui PIB de care mi-e ruşine să vorbesc (cu peste 40 la sută mai mic faţă de 1989), toate acestea nu-i aduc cinste. Aşa că e timpul pentru schimbare. Dacă este oraş, atunci Geoagiu trebuie să ofere şi condiţii ca atare”, a declarat Ioan Vălean.

„Am experienţă politică şi administrativă necesară”
Câmpul politic nu-i este străin lui Vălean, acesta fiind membru-fondator al organizaţiei cu trei trandafiri, din Geoagiu. „Încă din 1994, de când s-au pus bazele locale ale acestui partid, sunt membru cu acte în regulă. Timp de un deceniu, am ocupat funcţia de viceprimar la Geoagiu, iar director al colegiului tehnic sunt de două decenii. Am fost şi consilier local şi consilier judeţean, precum şi director de cămin cultural, tot la Geoagiu. În 2004, am candidat la deputăţie. Consider că am atât experienţa politică necesară, cât şi cunoştinţele şi abilităţile de care are nevoie un primar, pentru a desfăşura un act administrativ reuşit. Cunosc bine comunitatea de aici, iar oamenii mă ştiu şi ei, la fel de bine”, a completat viitorul candidat la Primăria oraşului Geoagiu.

MesagerulHunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că s-au pus deja la bă­taie bani frumoși pen­tru unii candidați care…

2 ore ago

Laurențiu Nistor: Drumuri moderne pentru dezvoltarea comunităților locale

Infrastructura rutieră modernă este primul pas spre dezvoltarea social-eco­no­mică și turistică a județului Hunedoara. Consiliul…

2 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul echipei Corvinul Hunedoara Pentru că va primi titlul de Cetățean de Onoare…

2 ore ago

Bulina negră

Dan Vîlceanu, deputat neafiliat Pentru că l-a mușcat pe fostul său coleg, deputatul Florin Roman,…

2 ore ago

Ce exemplu, ce scandal! Bătaie în Parlamentul României. Florin Roman îl acuză pe Dan Vîlceanu că i-a dat un genunchi în față

Bătaie în Parlamentul României: Deputatul liberal Florin Roman îl acuză pe Dan Vîlceanu (deputat neafiliat,…

2 ore ago

Un nou val de praf saharian lovește România – Care vor fi zonele afectate

Meteorologii anunţă că un nou val de praf saharian va ajunge deasupra României, începând de…

2 ore ago