Invitaţie la Ribiţa

Magdalena Şerban

Festivalul-concurs ,,Praznic luminos”, aflat la cea de-a V-a ediţie, îşi va continua tradiţia anuală în data de 16 decembrie, ora 13, la Căminul Cultural din Ribiţa.

Colinde şi pictură pe sticlă
Organizat de Şcoala Generală „Preot Iosif Comşa“ din Ribiţa, în colaborare cu Primăria Ribiţa, Parohia Ortodoxă, Căminul Cultural şi Biblioteca Comunală din Ribiţa, festivalul va aduna reprezentanţi ai şcolilor din localităţile hunedorene. Secţiunile de concurs sunt bine delimitate: colinde şi pictură pe sticlă, iar regulamentul de participare este unul strict, în cazul colindelor, totul desfăşurându-se în manieră tradiţională (de la port popular specific zonei reprezentate, până la acompaniament de sezon: clopoţei, tobe), iar al picturii, sub coordonate predefinite (tema: „Naşterea Domnului“, transpusă în pictură). „Vor fi acordate diplome şi premii în bani, iar Moşul va aduce câte o mică atenţie. De asemenea, este organizată şi o tombolă cu 50 de premii, pusă la bătaie pentru toţi cei care vor să cumpere bilete”, a spus Ioan Faur (foto), primarul comunei Ribiţa.

Alte manifestări culturale
Nu doar festivalul-concurs este cel care se va desfăşura în preajma sărbătorilor, ci în această perioadă, mai sunt planificate şi alte acţiuni pe plan local şi nu numai. „Vom mai organiza, cel mai probabil în 21 decembrie, o serbare de Crăciun, cu toţi copiii din comună (100, de la preşcolari până în clasa a VIII-a), în cadrul căreia le vom înmâna pacheţele. Resursele financiare pentru aceste cadouri sunt asigurate, în parte, din bugetul local, dar şi din sponsorizări”, arată Ioan Faur. În 14 decembrie, altă locaţie şi alt concurs. „Vom merge la Ceanu Mare, din judeţul Cluj, pentru a participa, aşa cum o facem de ceva timp, la  festivalul-concurs de colinde «Raza Soarelui». În data de 17 decembrie, ora 12, va avea loc inaugurarea unui centru Biblionet pentru comunitatea ribiţeană”, a mai precizat edilul-şef.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.