Categories: ActualitateFlash

Invitaţie la Cinema City

Oana Mihnea

Reprezentanţii lanţului Cinema City au prezentat ieri în cadrul unei conferinţe de presă organizate cu prilejul deschiderii cinematografului în Shopping City Deva, motivele pentru care hunedorenii, şi nu numai, trebuie să calce pragul sălilor de proiecţie. Cinema City are o tradiţie de peste 80 de ani în industria cinematografică.

În incinta Shopping City Deva, Cinema City pune la dispoziţie şase săli digitale, având în total 1087 de locuri, toate permiţând vizionarea de filme 3D. Valoarea totală a investiţiei ajunge la aproximativ cinci milioane de euro şi s-a realizat la cele mai înalte standarde în privinţa calităţii proiecţiilor, a confortului şi a serviciilor oferite.

Experienţă de 85 de ani
Potrivit directorului regional de marketing Cinema City, Andreea Buda (foto), povestea companiei a început în anul 1930 în Israel, unde a luat
fiinţă primul cinematograf. În anul 1982 a apărut primul multiplex tot în Israel, urmând ca în 1997 să se extindă în Europa Centrală, cu prima localizare în Ungaria. Abia în 2007, conceptul a ajuns şi în România, iar în 2009 s-a dezvoltat primul megaplex în Bucureşti. Odată cu investiţia de la Deva, Cinema City a acumulat în ţara noastră 20 de multiplexuri şi a devenit numărul doi mondial în industria cinematografiei. „Anual, rulează în sălile noastre peste 3.500.000 de filme şi avem aproximativ 90 de milioane de spectatori. Pe lângă Israel, de unde am început, ne-am extins în Anglia şi Irlanda, Polonia, Cehia, Slovacia, Bulgaria, Ungaria şi, bineînţeles, în România. Faţă de alte ţări, am observat că românilor le plac mai mult filmele de acţiune. Cel mai mult vin la film la cinematograf tinerii cu vârste cuprinse între 15 şi 35 de ani şi familiile“, a adăugat Andreea Buda.

Premierele rulează concomitent şi la Deva
Foarte important este faptul că, toate filmele care vor rula în marile cinematografe din ţară şi de peste hotare la Cinema City, vor intra în acelaşi timp şi în multiplexul din Deva. Astfel, se pregătesc pentru perioada imediat următoare mai multe proiecţii de excepţie, cum ar fi, „The Walk“, „The Martian“, „Pan“, „The Peanuts Movie“, „Hotel Transylvania“. Mai mult de atât, până la sfârşitul anului, îşi fac loc în lista mult aşteptată „Spectre“, „The Hunger Games“ şi „Star Wars“.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago