Categories: Comunitate

Investiţii la sanatoriul din Geoagiu

Magdalena Şerban

Cu susţinere financiară de la Ministerul Sănătăţii, Consiliul Judeţean Hunedoara, dar şi din venituri proprii, conducerea Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu a reuşit să realizeze câteva investiţii în 2015. Şi planul pentru 2016 a fost conturat, urmând să fie pus în aplicare.

„În 2015 au fost achiziţionate prin programul de investiţii susţinut financiar de Consiliul Judeţean Hunedoara (143.712,42 lei), dar şi de către noi cu o cotă-parte (6.452,00 lei), un cazan de încălzire Bongaz, un autoturism Dacia Dokker Van, pentru transport utilitar (am mai avut o Dacie pick-up din anii 90, dar nu mai prezenta siguranţă şi nici inspecţia tehnică periodică nu o mai certifica), precum şi o maşină de spălat vase cu uscător, cea veche fiind extrem de uzată. Cât priveşte partea de încălzire, un cazan ni s-a stricat în noiembrie 2014, apoi ni s-a defectat şi al doilea în februarie 2015. Aşa că trebuia să le înlocuim, neapărat. Anumite piese din cele două cazane le ţinem ca rezervă pentru cel de-al treilea cazan (cazuri de forţă majoră.) Acum funcţionăm cu trei cazane, dintre care două sunt noi, ultimul fiiind achiziţionat în 2015. Pe de altă parte, ca şi obiective de investiţii pentru acest an, ne-am propus să ducem la îndeplinire lucrarea de extindere a canalizării sanatoriului până la reţeaua oraşului Geoagiu. Această investiţie în cuantum de 1.266.000 lei va fi finanţată integral în anul 2016, ca urmare a discuţiilor cu preşedintele CJ Hunedoara. Am cuprins în programul de investiţii şi continuarea reparaţiilor capitale în sumă de 134.000.000 lei, având ca resurse un procent de cinci la sută de la Consiliul Judeţean şi 95 la sută de la Ministerul Sănătăţii”, arată Dorel Bretean, managerul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

6 ore ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

6 ore ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

6 ore ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

6 ore ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

6 ore ago

Firmă din Petroșani lăsată fără încasări de o manichiuristă

Tânăra învinuită de delapidare a reușit să păgubească o societate co­mercială din municipiul Petroșani, cu…

6 ore ago