Categories: Comunitate

Investiţii cu bani europeni la Beriu

Magdalena Şerban

Implementarea a două proiecte europene se va finaliza în această lună, în comuna Beriu. Ele vizează asfaltarea unui drum comunal, respectiv dotarea şi împrejmuirea căminului cultural din Căstău. Pe de altă parte, o altă noutate este legată de faptul că programul investiţional ce urmăreşte introducerea canalizării în cinci sate, urmează să fie demarat din fonduri de mediu.
Pe ultima sută de metri
“Lucrările de asfaltare a unui drum comunal, pe o porţiune de 1,4 kilometri, cu tot ceea ce presupune modernizarea lui, se vor finaliza în luna aceasta.  Drumul face legătura între două drumuri judeţene: unul care merge la Costeşti şi altul care duce către Sibişel. Prin GAL-ul din care facem parte am obţinut o finanţare de 50.000 de euro, restul de 150.000 de euro fiind nevoiţi să-i asigurăm de la buget. Tot prin acelaşi GAL, am mai câştigat un proiect pentru dotarea şi împrejmuirea căminului cultural din satul Căstău. Are o valoare de 50.000 de euro. Şi acest obiectiv se va finaliza tot în luna prezentă”, a spus Emil Bîc (foto), primarul comunei Beriu. Ceea ce mai trebuie menţionat este că execuţia ambelor lucrări a debutat  în 1 octombrie 2014.
Începe canalizarea
O altă portiţă de finanţare deschisă de administraţia locală din Beriu este Administraţia Fondului de Mediu, prin care se urmăreşte implementarea unui proiect estimat iniţial la 10.000.000 de lei şi licitat la circa 8.000.000 de lei. “Este vorba de introducerea canalizării în cinci sate: Beriu, Căstău, Orăştioara de Jos, Sibişel şi Sereca. Licitaţia de atribuire a avut loc, iar lucrările se vor demara până la finalul anului curent”, mai arată Emil Bîc.
Primarul susţine că în 2015 nu exclude să mai acceseze şi alte proiecte, pentru diverse obiective, însă aşteaptă definitivarea axelor de finanţare europeană.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că niște angajate de la o primărie, mutate re­cent la o primărie…

4 ore ago

Danke, tricolorilor! Uluitor! Am învins, ce vis, ce victorie!

România-Ucraina 3-0 la EURO 2024. Un meci fără greșeală al elevilor lui Edi Iordănescu, un…

4 ore ago

Cum își bate joc Poliția Locală Deva de seniorii din centrul municipiului

Liniștea proprietarilor din Blocul C, de pe bulevardul Decebal, din municipiul Deva, s-a pierdut! Oamenii…

4 ore ago

Bulina albă

Antrenoarea de gimnastică artistică, Liliana Cosma Pentru că a primit premiul „Mentor în educație”, de…

4 ore ago

Bulina neagră

Sorin K., recidivist Pentru că a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat…

4 ore ago

Individul care și-a tăiat amicul cu maceta – condamnat pentru tentativă de omor

Bărbatul, aflat în Penitenciarul Aiud, a fost trimis în judecată la Tri­bunalul Hunedoara pentru tentativă…

5 ore ago