Investiţii ale operatorului Apa Prod în judeţ

Adriana Năstase

Operatorul judeţean Apa Prod are în derulare mai mule proiecte de investiţii. Unul dintre acestea este cel de „Asistenţă Tehnică pentru pregătirea aplicaţiei de finanţare şi a documentaţiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Hunedoara”. Invest­iţia urmăreşte ca tot mai multe localităţi din judeţul nostru să aibă reţeauă de apă şi canalizare.
„În cadrul acestui contract, Consultantul a fina­lizat Aplicaţia de finanţare pentru <<Pro­iectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Hune­doara>>, documentaţie care este în proces de evaluare la Ministerul Fondurilor şi Pro­iectelor Europene.Valoarea estimată a proiectului este de 210.882.344 de euro, din care 177.614.257 de euro reprezintă costuri eligibile”, se arată într-un comunicat al celor de la Apa Prod SA.
O altă investiţie care se află în lucru este construirea reţelei de canalizare în Peştişu Mare. Valoarea investiţiei este de 6.386.059 de lei, la care se adaugă TVA, de 213.351,34 lei.Obiectul contractului constă în extinderea reţelelor de canalizare în loca­litatea Peştişu Mare, în lungime de 5.509 metri liniari, din care s-au realizat până în prezent 1.873 metri liniari. La finalizarea a­cestei investiţii, 800 de locuitori din 390 de gospodării din localitate vor beneficia de ser­viciul de colectare a apelor uzate menajere în sistem centralizat. (A. Năstase)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago