Categories: Educatie si cultura

ÎNTRE CER ŞI PĂMÂNT. Oameni toxici din jurul nostru

Valentina Mureşan

Trăim într-o societate pervertită la orice denaturare şi din ce în ce mai puţin dispusă spre firesc, iar timpurile pe care le trăim au accelerat cumva „demenţa“ aceasta, pentru ca noi să ne intuim graniţele, să ne cunoaştem şi să înţelegem calea corectă.
Din păcate, mai trebuie să treacă ceva timp până la identificarea cu noi înşine şi cu divinitatea, iar acest timp ne pune în diverse situaţii de viaţă. Una dintre aceste situaţii este extrem de frecventă şi chiar delicată: suntem supuşi unor toxicităţi fantastic de puternice, care vin prin evenimentele de zi cu zi, prin spectrul economic şi politic, iar de cele mai multe ori, prin oamenii de lângă noi. Avem prieteni toxici, vecini, colegi de serviciu şi chiar rude, de cele mai multe ori, părinţi toxici. Pe de o parte, relaţionarea cu aceştia vine să confirme lecţiile noastre de viaţă, dacă le-am învăţat cum trebuie, vine să ne vorbească despre iubire şi compasiune, dar în mare parte, vine să ne spună că aceşti oameni nu se cunosc pe ei înşişi, că trăiesc într-o gravă eroare creată chiar de ei şi să ne alimenteze dorinţa de a face comparaţii. Aceste persoane sunt spirite întrupate care nu şi-au rezolvat problemele din existenţe anterioare, proiectând aceste umbre asupra celor din jurul lor. Un om toxic este un om rănit, dar de cele mai multe ori, nu ştie că are nevoie de ajutor, ba chiar îl refuză. Când este vorba de cineva din afara familiei noastre, lucrurile par simple, dar se complică atunci când persoana toxică se află în interiorul nucleului nostru de viaţă. Primul impuls la interacţiunea cu aceste persoane se bazează pe o apărare prin atac, considerând că aceste probleme sunt îndreptate împotriva noastră. Însă lucrurile stau puţin diferit! Oferind reacţie similară la acţiunile lor, este semnalul că devii exact ca ei. În general, persoanele toxice au o doză mare de răutate şi de negativism. Fireşte că n-aveţi de ce să suportaţi angoasele unui spirit nelămurit cu el însuşi. Sunt extrem de multe familii care se autodistrug sistematic, prin faptul că rămân ancorate în relaţiile acestea, uneori se complac, alteori nu mai găsesc soluţii. Foarte important este să nu avem reacţii în faţa acestor oameni, iar la nivel sufletesc şi energetic, să nu deschidem canale de relaţionare cu aceştia. Este foarte important să nu acutizăm un conflict emoţional cu această persoană şi nici să nu oglindim conflictul în interiorul nostru. Practic, trebuie să dezamorsăm tensiunea, găsind cea mai bună soluţie, una care să nu creeze traume nici sufletului nostru, nici ale persoanelor respective. Când nu mai găsim resurse în noi, sau soluţii, atunci este timpul să ne desprindem şi să ne vedem de drumul nostru. În acest caz, acea peroană trebuie să-şi rezolve singur acel conflict.
Voi lua un caz simplu şi extrem de frecvent: o mamă toxică, în relaţia cu fiica sa/fiul său. Este vorba despre tipologia aceea de mamă care vrea ca totul să fie exact cum crede ea, care vrea să ştie tot ce se întâmplă în viaţa copilului său, ba chiar mai mult, dirijează din umbră sau făţiş, totul. Este mereu nemulţumită, mereu are ceva de comentat şi de reproşat, mereu cere, mereu suspectează, mereu acuză. Iar de aici se creează o serie de conflicte interioare, chiar între parteneri, sau între generaţii. Un aspect extrem de important, pentru că mamele sunt legate energetic de copiii lor, este să fim foarte atenţi să nu devenim copia acestor mame, să nu alimentăm conflictele, să nu permitem căderea noastră în frecvenţele lor vibraţionale. Este necesar să ne retragem din conflict, pentru că persoanele toxice se hrănesc cu ripostele, contrazicerile, sau puseurile nervoase ale interlocutorului său.
Rezistenţa în raport cu aceste persoane vine din echilibrul nostru interior, iar percepţia noastră se va limita la starea de observator, asupra unei persoane care experimentează o durere pe care nu o poate scoate altfel la suprafaţă, iar echilibrul tau interior va percepe acea persoană ca fiind un spirit pe o frecvenţă care nu este în acord cu tine, nu te cunoaşte pe tine, dar nu se cunoaşte nici pe ea însăşi. Cu alte cuvinte, persoanele care manifestă comportament toxic asupra altor persoane, au slabe şanse să fie vindecate din exterior. Ele trebuie să înveţe iubirea necondiţionată! În plus, dacă alegeţi să salvaţi o astfel de persoană, aveţi toate şansele să eşuaţi lamentabil, pentru că nu doar că nu veţi rezolva problema persoanei aflate pe o frecvenţă toxică, ci vă veţi distruge şi pe voi înşivă. O emoţie pe care nu o experimentezi, nu o vei înţelege! Din poziţia de victimă, nu poţi ajuta pe nimeni!
Savuraţi-vă propriile experienţe, trăiţi-vă propria viaţă, făcând cât mai puţin rău în jurul vostru, indiferent de ceea ce vă loveşte! Iertaţi şi mergeţi mereu înainte!

Până săptămâna viitoare… ALEGEŢI SĂ TRĂIŢI CU DETAŞARE, BUCURÂNDU-VĂ DE VIAŢĂ!

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

18 ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

18 ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

18 ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

18 ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

19 ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

19 ore ago